Masser af succes for Broager Sparekasse

25. august 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

Endnu engang kan Broager Sparekasse fremlægge et flot halvårsregnskab, der vidner om et stærkt pengeinstitut i sund balance. Med et overskud på kr. 10,1 mio. før skat, styrket solvens og fortsat kundetilgang tegner fremtiden lyst for den lokale sparekasse, der har fødderne solidt plantet i den sønderjyske muld.

Broager Sparekasse er og bliver lokale. Kun sådan kan de sikre de tætte og gode relationer til kunderne.

Broager Sparekasse er og bliver lokale. Kun sådan kan de sikre de tætte og gode relationer til kunderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Al snak om usikre tider og småbankkriser bliver gjort til skamme i Broager Sparekasses netop offentliggjorte halvårsregnskab. Med regnskabet for de første seks måneder af 2014 fortsætter Broager Sparekasse nemlig stimen af flotte regnskaber. Sparekassen, der har filialer i Sønderborg, Broager, Gråsten og Aabenraa, har øget overskuddet før skat med næsten kr. 8 mio. fra kr. 2,2 mio. ved sidste halvårsregnskab til kr.10,1 mio. i år.

– Regnskabet er tilfredsstillende, som man siger. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at der bag ordene er grund til glæde, for regnskabet viser, at Broager Sparekasse aldrig har været stærkere. Det betyder selvfølgelig rigtig meget for os og vores kunder, men det peger også på, at vi i vores lokalområde så småt er begyndt at ryste finanskrisen af os, siger adm. direktør for Broager Sparekasse, Lars Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Sund og stabil

Det er således ikke kun overskuddet på kr. 10,1 mio., der vækker glæde i Broager Sparekasse. Også sparekassens solvens er forbedret til næsten det dobbelte af lovens mindstekrav. Solvens er et udtryk for pengeinstituttets kreditværdighed, og det lovgivningsmæssige solvenskrav er på minimum 8 % af pengeinstituttets risikovægtede aktiver. Broager Sparekasses solvens kan i halvårsregnskabet opgøres til ikke mindre end 15,2 %.broager sparekasse 2

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig har Sparekassen en flot spredning mellem privat- og erhvervskunder, ligesom ingen brancher udgør mere end 10 % af de samlede udlån og garantier. F.eks. udgør udlånet til landbrug ikke mere end 7 % og ejendomsbranchen 9,3 %. Ydermere er Broager Sparekasses likviditetsoverdækning på 196 %, ligesom sparekassen opfylder samtlige af de fem punkter, som Finanstilsynet har opstillet i den såkaldte Tilsynsdiamant. Det dækker bl.a. over summen af store engagementer, udlånsvækst og likviditetsoverdækning.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Alt i alt viser halvårsregnskabet, at vi driver en meget sund og stabil sparekasse. Vi er ikke sårbare over for branchemæssige udsving eller enkelte engagementer, vores solvens er rigtig stærk, vi har de penge, vi skal have i kassen, og vi er gode til at drive forretning, konkluderer Lars Christensen.

 

Fokus på det nære

Broager Sparekasse forventer, at den positive udvikling fortsætter, og at året vil ende med et overskud på kr. 14-17 mio. før skat. Det betyder dog ikke, at den lokale sparekasse går med planer om at ekspandere, selvom alle vækstkurver peger opad.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borager Sparekasse tager hånd om investorer og guider til overskud på aktiehandler.

Borager Sparekasse tager hånd om investorer og guider til overskud på aktiehandler.

– Vi er et lokalt pengeinstitut med streg under lokal. Vi er en del af nærområdet, hvor vi er en aktiv medspiller. Derfor kender og forstår vi vores kunder og det område, hvor de bor, arbejder og driver virksomhed. Af samme grund er vores mange sponsorater alle lokale, for på den måde er vi med til at give tilbage til lokalsamfundet, siger Lars Christensen.

Det lokale fokus tyder på at være noget, der falder i kundernes smag. Broager Sparekasse oplever således massiv kundetilgang og fik alene sidste år over 1.000 nye kunder. Da Broager Sparekasse for kort tid siden gennemførte en kundetilfredshedsanalyse, blev det lokale engagement da også angivet som en af hovedårsagerne.

– Vores kunder fortalte, at de vælger Broager Sparekasse på grund af nærheden og det personlige engagement. Vores rådgivning er aldrig noget med bare at slå op i en tabel eller reducere folk til tal i skemaer. Vi involverer os i stedet i den enkeltes situation og i vores fælles lokalsamfund. Så vi har bestemt ingen ambitioner om vilde eventyr eller ekspansion uden for vores lokalområde. I stedet vil vi fortsætte med at holde fokus på det nære, siger Lars Christensen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 112, Sønderborg

Kunde i Borgen blev slået

4. oktober 2023 112

Tirsdag aften ved 18:30-tiden blev en kunde i Borgen udsat for vold. “Han blev slået med knytnæve i ansigtet af en anden mand, som vi fik fat på”, siger Jan Rasmussen fra det lokale politi. “Voldsmanden bliver sigtet for at slå og så finder vi 2,14 gram kokain på ham, som han også sigtes for”. […]

Læs mere...