Masser af succes for Broager Sparekasse

25. august 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

Endnu engang kan Broager Sparekasse fremlægge et flot halvårsregnskab, der vidner om et stærkt pengeinstitut i sund balance. Med et overskud på kr. 10,1 mio. før skat, styrket solvens og fortsat kundetilgang tegner fremtiden lyst for den lokale sparekasse, der har fødderne solidt plantet i den sønderjyske muld.

Kun sådan kan de sikre de tætte og gode relationer til kunderne.” width=”299″ height=”168″ /> Broager Sparekasse er og bliver lokale. Kun sådan kan de sikre de tætte og gode relationer til kunderne.

Al snak om usikre tider og småbankkriser bliver gjort til skamme i Broager Sparekasses netop offentliggjorte halvårsregnskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med regnskabet for de første seks måneder af 2014 fortsætter Broager Sparekasse nemlig stimen af flotte regnskaber. Sparekassen, der har filialer i Sønderborg, Broager, Gråsten og Aabenraa, har øget overskuddet før skat med næsten kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

8 mio. fra kr. 2,2 mio. ved sidste halvårsregnskab til kr.10,1 mio. i år.

– Regnskabet er tilfredsstillende, som man siger. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at der bag ordene er grund til glæde, for regnskabet viser, at Broager Sparekasse aldrig har været stærkere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder selvfølgelig rigtig meget for os og vores kunder, men det peger også på, at vi i vores lokalområde så småt er begyndt at ryste finanskrisen af os, siger adm. direktør for Broager Sparekasse, Lars Christensen.

 

Sund og stabil

Det er således ikke kun overskuddet på kr.

10,1 mio., der vækker glæde i Broager Sparekasse. Også sparekassens solvens er forbedret til næsten det dobbelte af lovens mindstekrav. Solvens er et udtryk for pengeinstituttets kreditværdighed, og det lovgivningsmæssige solvenskrav er på minimum 8 % af pengeinstituttets risikovægtede aktiver. Broager Sparekasses solvens kan i halvårsregnskabet opgøres til ikke mindre end 15,2 %.broager sparekasse 2

Samtidig har Sparekassen en flot spredning mellem privat- og erhvervskunder, ligesom ingen brancher udgør mere end 10 % af de samlede udlån og garantier.

F.eks. udgør udlånet til landbrug ikke mere end 7 % og ejendomsbranchen 9,3 %. Ydermere er Broager Sparekasses likviditetsoverdækning på 196 %, ligesom sparekassen opfylder samtlige af de fem punkter, som Finanstilsynet har opstillet i den såkaldte Tilsynsdiamant.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det dækker bl.a. over summen af store engagementer, udlånsvækst og likviditetsoverdækning.

– Alt i alt viser halvårsregnskabet, at vi driver en meget sund og stabil sparekasse. Vi er ikke sårbare over for branchemæssige udsving eller enkelte engagementer, vores solvens er rigtig stærk, vi har de penge, vi skal have i kassen, og vi er gode til at drive forretning, konkluderer Lars Christensen.

 

Fokus på det nære

Broager Sparekasse forventer, at den positive udvikling fortsætter, og at året vil ende med et overskud på kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

14-17 mio. før skat. Det betyder dog ikke, at den lokale sparekasse går med planer om at ekspandere, selvom alle vækstkurver peger opad.

Borager Sparekasse tager hånd om investorer og guider til overskud på aktiehandler.

Borager Sparekasse tager hånd om investorer og guider til overskud på aktiehandler.

– Vi er et lokalt pengeinstitut med streg under lokal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi er en del af nærområdet, hvor vi er en aktiv medspiller. Derfor kender og forstår vi vores kunder og det område, hvor de bor, arbejder og driver virksomhed. Af samme grund er vores mange sponsorater alle lokale, for på den måde er vi med til at give tilbage til lokalsamfundet, siger Lars Christensen.

Det lokale fokus tyder på at være noget, der falder i kundernes smag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Broager Sparekasse oplever således massiv kundetilgang og fik alene sidste år over 1.000 nye kunder. Da Broager Sparekasse for kort tid siden gennemførte en kundetilfredshedsanalyse, blev det lokale engagement da også angivet som en af hovedårsagerne.

– Vores kunder fortalte, at de vælger Broager Sparekasse på grund af nærheden og det personlige engagement.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vores rådgivning er aldrig noget med bare at slå op i en tabel eller reducere folk til tal i skemaer. Vi involverer os i stedet i den enkeltes situation og i vores fælles lokalsamfund. Så vi har bestemt ingen ambitioner om vilde eventyr eller ekspansion uden for vores lokalområde.

Artiklen fortsætter under annoncen

I stedet vil vi fortsætte med at holde fokus på det nære, siger Lars Christensen.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. april 2021 Kultur, Sønderborg

Levende musik i vaccinationscentret i Sønderborg

21. april 2021 Kultur

Jorunn Solløs fra Sønderjyllands Symfoniorkester er i fuld gang med at arrangere en række koncerter, som skal spilles i vaccinationscentrene i Sønderborg og Aabenraa. “Den første koncert begynder i Humlehøj-Hallerne i morgen, torsdag, klokken 10 og den bliver spillet af strygere”, siger Jorunn Solløs til SønderborgNYT og hun tilføjer: “Vi tager ud i grupper på […]

Læs mere...