Masterplan for bibliotekerne godkendt af Byrådet

30. april 2020 Kultur

Byrådet har onsdag godkendt masterplanen for Biblioteket Sønderborg 2020-2022. Planen skitserer en fremtid for bibliotekerne i kommunen, hvor der fortsat er fokus på et højt serviceniveau og høj kvalitet, og hvor digitale emner vinder frem på bekostning af trykte. Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme ønsker desuden planen suppleret med, at lokalbiblioteket i Augustenborg bliver selvbetjent, så lånerne også uden for den betjente åbningstid kan benytte biblioteket og låne/aflevere materialer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Masterplanen for Biblioteket 2020-2022 tegner et billede af fremtiden, hvor der bygges videre på den succes, der er fulgt i kølvandet på flytningen af hovedbiblioteket fra Kongevej til Multikulturhuset.

“Placeringen i Multikulturhuset bidrager til udviklingen af Byens Havn som et vartegn og et samlingspunkt for kommunens borgere og turister. Sammen med hotellet og kollegiet er det lykkedes at skabe et moderne og dynamisk område med aktiviteter, som skaber samvær og inspiration – i hvert fald når vi ikke har Coronakrise. Men planen skal også sikre fokus på lokalbibliotekerne, og i den forbindelse er jeg glad for, at vi fastholder serviceniveauet for de selvbetjente biblioteker, og at vi også arbejder på at gøre lokalbiblioteket i Augustenborg selvbetjent. Bibliotekerne er vigtige elementer i demokrati og kulturformidling, og da udvidet åbningstid via selvbetjening har vist sig som et særdeles populært tilbud, er det en god måde at imødekomme behovet på”, siger Stephan Kleinschmidt, formand i Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Formålet med masterplanen er – med baggrund i både lovgivningen for biblioteker, Sønderborg Kommunes Kulturkompas og Byrådets visioner – at sætte rammen for handlinger og prioriteringer på biblioteksområdet de næste par år.

Planen er opdelt i tre temaer:

Inspiration, oplevelse og personlig udfoldelse

Læring, dannelse og bæredygtighed

Læsning og sprog for børn og unge.

“Masterplanen skal også sikre, at vi følger med tiden. I disse digitale tider er det fortsat udlån af fysiske materialer og den personlige betjening, der er bibliotekernes hovedaktivitet med stærkt fokus på begreber som kvalitet, aktualitet og alsidighed. Men jeg tror, vi må forudse en justering fremover, hvor trykte medier viger til fordel for digitale medieformater. Det er en del af udviklingen. Men generelt er masterplanen udtryk for, at vi har et bibliotek af høj kvalitet og med et højt ambitionsniveau, og det vil vi blive ved med at have, også når det gælder udstillinger og arrangementer”, supplerer udvalgets næstformand, Jesper Kock.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Nordborg, Frivillige

Badebroen i Holm står klar til brug

14. maj 2021 Nordborg

Nu er badebroen ved Holm igen sat i vandet og står klar til at tage imod de mange gæster – store såvel som små – der bruger broen hvert år. Siden 2012 har der været adgang til en fin badebro ved Holm og den blev købt for 90.000 kroner i forbindelse med en større udviklingsplan […]

Læs mere...