Matas i Perlegade får velfortjent sølvdiplom fra ProjectZero

12. november 2019 Erhverv

Forinden åbningen af Matas i Perlegade 28, var planen, at de tre gamle Matas-butikker skulle erstattes af én energieffektiv butik og det er lykkedes så godt, at butikken for nylig modtog et sølvidiplom fra ProjectZero for deres arbejde med at spare energi og dermed mindske CO2-udledning.

Matas-forretningen har gennemgået en større energirenovering og blandt andet skiftet til LED, hvor der er sat lysstyring på belysningen på lageret, så alt lys bliver slukket, når den sidste medarbejder går hjem:

”LED-belysning giver en bedre præsentation af produkterne, forbedrer kundeoplevelsen og samtidigt har det en afledt klimaeffekt, og det vil vi gerne støtte op om”, fortæller butikschef Anni Wandahl Sørensen til ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udover energieffektivitet, så har Matas også fokus på bæredygtighed som et tema og i efteråret 2019 indførte Matas betaling for plastikposer for at reducere mængden af plastik.

Matas har i mange år haft fokus på netop bæredygtighed og i 1995 satte man særlige sorteringspande op i butikkerne, hvor kunder og medarbejdere kunne komme af med emballagen fra produkterne.

Dette førte blandt andet til, at kunderne og medarbejderne i Matas i 2016 indsamlede mere end 50 tons plastik og glas til genanvendelse.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk