Med udgangen af 2019 skal vores madaffald genbruges

9. februar 2018 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Madaffald – som resterne efter aftensmaden, daggammelt brød og de yderste gule salatblade – bliver allerede i dag i mange andre kommuner indsamlet og anvendt i produktionen af biogas.

Planen er, at alle borgerne i Sønderborg kommune inden udgangen af 2019 også kommer til at sortere madaffaldet fra det øvrige affald.

“I Sønderborg Kommune vil vi gerne minimere mængden af restaffald, dvs. det affald vi sender til forbrænding. Vi indsamler allerede genbrugsmaterialer som glas, metal, plast, pap og papir, men hvis vi udvider med madaffald, tager vi endnu et vigtig skridt mod det affaldsløse samfund”, siger projektleder i Sønderborg Forsynings affaldsafdeling, Betina Hylleberg Skjøth, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forsøg med flere forskellige ordninger

Fra uge 8 til uge 10 afprøver beboerne i udvalgte områder i henholdsvis Broager og Augustenborg to forskellige ordninger til indsamling af madaffald. Efterfølgende får forsøgspersonerne mulighed for at evaluere ordningerne.

“Forsøget er afgørende, fordi tilbagemeldingerne kan fortælle os hvilken ordning, der fungerer bedst for vores kunder. Vi er meget opmærksomme på, at indsamling af madaffald kun bliver en succes, hvis ordningen fungerer i praksis”, siger Betina Hylleberg Skjøth.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den biogas, der bliver produceret af madaffaldet, vil blive omdannet til bl.a. miljørigtig el og brændstof.

 

19. juli 2024 112, Sønderborg

Indbrudstyven fik ikke noget med sig

19. juli 2024 112

Natten mellem onsdag og torsdag var der indbrud i en garage på Lambjergskovvej i Vollerup. “Gerningsmanden havde brudt døren til garagen op og det er tydeligt, at han har været indenfor. Men det ser ikke ud til, der er stjålet noget”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet i Sønderborg.

Læs mere...