Med udgangen af 2019 skal vores madaffald genbruges

9. februar 2018 Erhverv

Madaffald – som resterne efter aftensmaden, daggammelt brød og de yderste gule salatblade – bliver allerede i dag i mange andre kommuner indsamlet og anvendt i produktionen af biogas.

Planen er, at alle borgerne i Sønderborg kommune inden udgangen af 2019 også kommer til at sortere madaffaldet fra det øvrige affald.

“I Sønderborg Kommune vil vi gerne minimere mængden af restaffald, dvs

Artiklen fortsætter under annoncen

det affald vi sender til forbrænding. Vi indsamler allerede genbrugsmaterialer som glas, metal, plast, pap og papir, men hvis vi udvider med madaffald, tager vi endnu et vigtig skridt mod det affaldsløse samfund”, siger projektleder i Sønderborg Forsynings affaldsafdeling, Betina Hylleberg Skjøth, i en pressemeddelelse.

Forsøg med flere forskellige ordninger

Fra uge 8 til uge 10 afprøver beboerne i udvalgte områder i henholdsvis Broager og Augustenborg to forskellige ordninger til indsamling af madaffald. Efterfølgende får forsøgspersonerne mulighed for at evaluere ordningerne.

“Forsøget er afgørende, fordi tilbagemeldingerne kan fortælle os hvilken ordning, der fungerer bedst for vores kunder. Vi er meget opmærksomme på, at indsamling af madaffald kun bliver en succes, hvis ordningen fungerer i praksis”, siger Betina Hylleberg Skjøth.

Den biogas, der bliver produceret af madaffaldet, vil blive omdannet til bl.a. miljørigtig el og brændstof.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk