Medgerningsmand i bedragerisag er stadig på fri fod

Politiet leder efter bedrager. Arkivfoto: Ole Kæhler
Politiet leder efter bedrager. Arkivfoto: Ole Kæhler
10. maj 2024 112 Skrevet af: Ole Kæhler

En 30-årig kvinde fra Kolding er nu sigtet i fem bedragerisager. Det var et tip fra en opmærksom lokal borger, som gjorde, at politiet kunne identificere kvinden og senere anholde hende. Bedragerierne, som kvinden er sigtet for, foregik torsdag den 2. maj.

Der kom fem anmeldelser om bedrageri begået i henholdsvis Nordborg, Guderup, Sønderborg og Hørup.

Vidner kunne beskrive en gerningsmand, og det signalement blev sendt ud via en pressemeddelelse, som borgeren blev bekendt med via medierne. Det signalement kunne han koble sammen med en episode, han havde set og hæftet sig ved om torsdagen, skriver politiet i en pressemeddelelse, hvor der også er billeder af den efterlyste.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her så den lokale borger en mand, der trak sin hættetrøje op over hovedet og iførte sig solbriller, netop som han gik hen til en hæveautomat. Borgeren syntes, det virkede stærkt mistænkeligt – ikke mindst i det varme vejr. Han observerede derfor under hele forløbet og noterede også registreringsnummeret på den bil, der efterfølgende hentede den formodede gerningsmand et stykke fra hæveautomaten.

Det var derfor et afgørende tip, da den opmærksomme borger kontaktede politiet og videregav oplysningerne, som direkte førte til, at den 30-årige kvinde kunne anholdes og sigtes.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er meget taknemmelige for det afgørende tip, vi fik af den vakse borger. De observationer, han har gjort, og hans henvendelse har været afgørende for, at vi kunne anholde kvinden, og den kan også vise sig meget afgørende i vores efterforskningsarbejde”, siger politikommissær Martin Hess Pedersen fra politiet.

Den 30-årige kvinde fra Kolding, som politiet blev ledt til, er – ud over de fem bedrageriforhold – også sigtet for salg af narkotika. På kvindens adresse fandt politiet en større mængde narkotika, salgsposer og et kontantbeløb.

Artiklen fortsætter under annoncen

Politiet leder fortsat efter den formodede medgerningsmand og offentliggør nu billeder af ham.

Han har befundet sig i følgende områder torsdag 2. maj:

Elstrup i Nordborg omkring klokken 13.30.

Guderup omkring klokken 14.10.

Byens Brødhus i Sønderborg omkring klokken 16.

Nordborg igen omkring klokken 16.30.

Hørup omkring klokken 18.10.

Gerningsmanden beskrives af vidner som:

Mand.

Lys i huden.

30-35 år.

Almindelig af bygning.

180-185 cm høj.

Lyst, kort hår.

Artiklen fortsætter under annoncen

Intet skæg.

Iført mørkeblå bukser og hvid/lyseblå skjorte.

Har du set den formodede gerningsmand på billederne her, eller har du andre oplysninger til sagen, så kontakt politiet på 1-1-4.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...