Meget velfortjent Ove Petersen har fået Musikprisen

25. marts 2022 Kultur
Ove Petersen, midtfor, spillede til Als' brfrielse
Ove Petersen, midtfor, spillede til Als' brfrielse

Formanden for Broager Brandværnsorkester gennem mere end 20 år, Ove Petersen, har torsdag modtaget Sønderborg Musikråds Musikprisen 2021. Igen i år har musikrådet valgt at opsøge og uddele prisen, der hvor modtageren virker i det daglige, og derfor besøgte rådet Ove Petersen, der var til bandprøve sammen med Broager Brandværnsorkester på brandstationen i Broager.

Borgerne i Sønderborg Kommune havde i efteråret 2021 mulighed for at indstille deres bud på, hvilken eller hvilke ildsjæle der skulle hædres i 2021 for sin eller deres indsats for musiklivet i kommunen, og musikrådets bestyrelse havde alle buddene til en grundig vurdering, inden det traf sin beslutning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var en stor fornøjelse at læse de fine motivationer, og vi kan glæde os over, at der i Sønderborg Kommune dels er et sprudlende musikliv, og at borgerne er gode til at sætte pris på ildsjælenes indsats. Igen i år har musikrådet valgt at opsøge og uddele prisen, der hvor modtageren eller modtagerne virker i det daglige, og derfor besøgte Musikrådet torsdag aften Ove Petersen, der var til bandprøve sammen med Broager Brandværnsorkester på brandstationen i Broager.

Sønderborg Musikråd ønskede ham hjertelig tillykke med statuetten, diplomet og et beløb på 10.000 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Motivation, som Musikrådet havde valgt at bakke op, sagde:

Ove Petersen har siddet i bestyrelsen for Broager Brandværnsorkestre i flere end 40 år og siddet som formand i mere end 20 år. Orkestrene tæller i dag omkring 50 medlemmer – fordelt på showband, danseorkester, tyrolerorkester og Pipes ’n drums. Ove Petersen selv har spillet leadtrompet i alle årerne.

Orkestret modtager ikke offentligt tilskud, men lever udelukkende af spillejobs, som Ove Petersen skaffer og af sponsorstøtte – her kommer Ove Petersen også ind. Han lever og ånder for de orkestre, der giver så megen glæde dels til borgere i kommunen og dels til medlemmerne og deres pårørende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ove Petersen fortjener Musikprisen 2021.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Skal du med til Klovneløb?

19. maj 2022 Erhverv

Den 29. maj fra kl. 13.30-16.30 er der Klovneløb i Nordborg og det har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag i en god sags tjeneste. Med løbet samles der ind til den landsdækkende forening Danske Hospitalsklovne, så endnu flere hospitalsklovne kan komme ud og glæde børn og unge, der må […]

Læs mere...