Mere politi og pullerter skal stoppe biler på gågaden

5. september 2018 Samfund

En gågade er pr. definition er gade for gående. Undtaget er varekørsel, som for Perlegades velkommende må foregå på hverdage mellem kl. 05 og 11, hvilket der også gøres opmærksom på med skilte ved indgangene til gågaden.

Mange bilister bruger alligevel ulovligt den øverste del af gågaden i Sønderborg som genvej mellem Brandtgade og Georg Hansens Vej. Det bliver der nu med elektroniske pullerter sat en stopper for, ligesom politiet har varslet at være mere til stede i området.

”Desværre er der nogle, som ikke overholder reglerne og dermed truer sikkerheden. Vi har fået rigtig mange henvendelser om problemer – senest var der en borger, der en dag mellem kl. 10 og 17.30 talte 15 biler på gågaden mellem Brandtsgade og Georg Hansens Vej. Både varebiler, taxaer og personbiler. Det er vi selvfølgelig nødt til at gøre noget ved”, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget om udvalgets beslutning i en pressemeddelelse.

Næstformand i udvalget, Stefan Lydal, tilføjer at politiet anbefaler en fysisk afspærring, og at Sønderborg Kommune har gode erfaringer med de elektroniske pullerter på Rådhustorvet, er det den løsning der vælges. Samtidig har politiet til kendegivet, at de vil holde ekstra øje med området.

Artiklen fortsætter under annoncen

De elektroniske pullerter er fleksible og giver mulighed for varekørsel i det tilladte tidsrum, ligesom der udleveres sender og nøgler til Sønderborg Brand&Redning og ambulancer, så de kan passere, når det er nødvendigt.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...