Mette Frederiksen mærkede historiens vingesus i Skanse 4

15. juni 2020 GF2020

Mandag aften blev Genforeningen fejret på DR-tv fra Skanse 4 på Dybbøl Banke, hvor en række kunstnere underholdt og hvor statsminister Mette Frederiksen holdt tale – og hele arrangementet foregik på grund af Corona-krisen uden publikum.

Inden statsministeren talte var det Efterklang og Sønderjysk Pigekor, der sang sammen – og Mette Frederiksen, som var den næste, der optrådte live brugte det med at synge, som indgang på sin tale.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skulle have været samlet og vi skulle have sunget sammen. Det må vi så gøre hjemme i stuerne. I årene fra slaget ved Dybbøl var tabt og frem til 1920 var det sangene og sproget, der bandt sønderjyderne sammen”, sagde Mette Frederiksen, som forlod Dybbøl kort efter hun havde talt.

Rørt statsminister

“Det var meget rørende at stå i skansen og tale. Alt kom ligesom tættere på og jeg mærkede historiens vingesus på en helt speciel måde”, sagde Mette Frederiksen til SønderborgNYT.

Blandt de øvrige, der var inviteret til at være med til at fejre Genforeningen var Bodil Jørgensen, Jacob Dinesen og Per Vers.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk