Mette Frederiksen mærkede historiens vingesus i Skanse 4

15. juni 2020 GF2020

Mandag aften blev Genforeningen fejret på DR-tv fra Skanse 4 på Dybbøl Banke, hvor en række kunstnere underholdt og hvor statsminister Mette Frederiksen holdt tale – og hele arrangementet foregik på grund af Corona-krisen uden publikum.

Inden statsministeren talte var det Efterklang og Sønderjysk Pigekor, der sang sammen – og Mette Frederiksen, som var den næste, der optrådte live brugte det med at synge, som indgang på sin tale.

“Vi skulle have været samlet og vi skulle have sunget sammen. Det må vi så gøre hjemme i stuerne. I årene fra slaget ved Dybbøl var tabt og frem til 1920 var det sangene og sproget, der bandt sønderjyderne sammen”, sagde Mette Frederiksen, som forlod Dybbøl kort efter hun havde talt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rørt statsminister

“Det var meget rørende at stå i skansen og tale. Alt kom ligesom tættere på og jeg mærkede historiens vingesus på en helt speciel måde”, sagde Mette Frederiksen til SønderborgNYT.

Blandt de øvrige, der var inviteret til at være med til at fejre Genforeningen var Bodil Jørgensen, Jacob Dinesen og Per Vers.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...