Michael Andersen der var en del af Forsvarets Efterretningstjeneste fortæller om Golfkrigen

21. oktober 2021 Kultur

Militærmanden Michael Andersen kommer til Borgerforeningens hus på Kær den 10. november klokken 19 for at fortælle om sin udstationering til Irak i forbindelse med den første Golfkrig, hvor han i 1991 arbejdede i et halvt år ved Forsvarets Efterretningstjeneste.

Michael Andersen har også været med i tv-udsendelsen Sporløs. Han var med i en udsendelse i 2010, hvor han forsøgte at finde sin amerikanske far, der blev meldt savnet efter Vietnam-krigen var ophørt. Det vil han også fortælle om.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har fået et tilskud fra kommunen i kølvandet på genåbningen, så vi kan løbe vores foreningsliv i gang og foredraget er både gratis og for alle, som har lyst til at høre om Golfkrigen”, siger Jens Gøttler fra Borgerforeningen i en pressemeddelelse.

Den første Golfkrig fra sted fra 2. august 1990 til 28. februar 1991 – og det var en konflikt mellem en 34 lande stor amerikansk ledet koalition med mandat fra FN og Irak, som var ledet af Saddam Hussein.

Ofte bruges navnet ’Operation Desert Storm’, USA’s militære navn for selve angrebsfasen, om krigen. Golfkrigen blev indledt, fordi Irak indtog nabolandet Kuwait for at sikre sig oliekilder i august 1990. Dette betød, at FN greb ind, og at USA, med præsident George H.W. Bush i spidsen, med militær magt besejrede de irakiske styrker efter en længere og forudgående bombekampagne fra luften.

Artiklen fortsætter under annoncen

I august 1990 invaderede irakiske tropper på ordre fra Saddam Hussein nabolandet Kuwait.

Den 17.  januar 1991 begyndte ’Operationen Desert Storm’ – hvor fly fra USA, Frankrig, England og Saudi Arabien – at bombe mål i Irak. Den 29. januar sendte Saddam Hussein landtropper ind i Saudi Arabien, men de blev hurtigt slået tilbage.

Koalitionen rykkede 17. februar styrker ind i Kuwait for at fjerne de irakiske styrker.

Det er gratis at deltage i foredraget, men tilmelding er nødvendig af hensyn til kaffe og kage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du vil høre fordraget i Borgerforeingens Hus, Kulturhuset – Skyttehuset, på Skovhuse på Kær, skal du melde dig til hos til Svend Aage Andersen senest 5. november på mail: svendaageandersen@stofanet.dk eller på telefon 307 164.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...