Michell Raker fra USAs Marinekorps dirigerer SMUKs nytårskoncert

5. januar 2020 Kultur

Fredag den 24. januar spiller Slesvigsk Musikkorps den traditionelle nytårskoncert i Koncertsalen Alsion og i år dirigeres orkesteret af ingen ringere end Michell Rakers.

Michell Rakers var i mange år ansat ved United States Marine Band som Senior Assistant Director. En tjeneste hun forlod i 2018 med rang af major –  efter 14 års tjeneste i orkesteret.

Major Michell Rakers var den første kvindelige Assistant Director og den første kvindelige officer i United States Marine Band.

Artiklen fortsætter under annoncen

Orkesteret hun forlod i USA, indgår som et af det amerikanske marinekorps’ 10 orkestre,og er et orkester på 130 mand. Et orkester der i 1801 fik betegnelsen ”Presidents Own” af præsident Thomas Jefferson. Orkesteret er det ældste amerikanske militærorkester.

Når Michell Rakers svinger taktstokken fredag 24. januar i Koncertsalen er det Slesvigske Musikkorps’ 16 musikere det drejer sig om.

Udover Michell Rakers og de 16 professionelle musikere fra Slesvigske Musikkorps, vil årets solister, Amin Jensen og Julie Bertelsen, kunne opleves ved årets koncert, som arrangeres af Hjemmeværnet og Lions. Det er den 18. nytårskoncert med Slesvigske Musikkorps i Sønderborg.

Der er stadig få billetter at få til årets nytårskoncert, men man skal ikke vente for længe hvis man ønsker at opleve SMUK Nytårskoncert 2020, som er koncertens navn.

Billetterne FINDER du HER på linket

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk