Midtals har Danmarks bedste U19-Futsalhold

11. marts 2019 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Ingen over, ingen ved siden af, bare nr. 1.

Toppen af dansk ungdoms elite futsal mødtes i weekenden for at afgøre det danske mesterskab. Midtals var for 3. år i træk repræsenteret ved U19 Drenge, så favoritværdigheden lå hos alsingerne.

DBU Jylland og Fyn havde sidste uge i Søften et JM/FM Mesterskab. Her vandt Midtals det Jysk/Fynske mesterskab uden at tabe nogle kampe. Midtals skulle dermed sammen med Skjold Sæby op mod de to bedste hold fra øst.

I Østdanmark har København en plads og resten af øst den anden plads. Fra København gik Kastrup videre og den sidste plads tilfaldt Brøndby IF.

Midtals mødte i DM semifinalen Kastrup, og alsingerne satte sig tung på kampen fra kampens start.

Det blev en kamp med spil til ét mål, hvor Midtals trak sig sejrrigt ud af semifinalen med hele 5-0, der let kunne have blevet meget større, skriver Midtals Idrætsforening.

Den anden DM semifinale stod mellem Skjold Sæby IF og Brøndby IF. Her vandt Skjold Sæby med 7-6 efter forlænget spilletid og straffespark.

Finalen blev dermed et rent jysk anliggende.

Sæby er et hold vi er stødt på flere gange op gennem tiderne. Hvor Sæby i U16 og U17 trak det længste strå. Ved det jyske mesterskab ugen forinden, var det dog Midtals der vandt en smal men fortjent 2-1 sejr.

Sæby lagde hårdt ud i de første minutter af finalen, men som tiden skred frem, overtog Midtals mere og mere spillet. Det blev dog ikke til mål i første halvleg, trods et par gode forsøg.

Fra starten af anden 2. halvleg sad Midtals tungt på spillet, og bolden blev spillet godt rundt i lang tid indtil Rune Rebold lagde bolden ind foran målet til Jens Hartmann der sendte bolden i kassen til 1-0.

2-0 målet stod Emil Skursch for, da han sparkede den ind fra distancen, og hvem andre end Emil satte punktum for kampen med hans scoring til 3-0.

En solid og velspillet finale af Midtals drengene, der dermed kunne kalde sig Danske mestre i Futsal for U19 2018/19.

8-0 i samlet målscore ved U19 DM, fortæller lidt om holdets kvaliteteter, ikke kun offensivt men bestemt i lige så høj grad defensivt.

DBU kårer også turneringens spiller ved DM og med 4 mål i semifinalen og 2 i finalen, gik den selvfølgelig til den altid hårdt arbejdende Emil Skursch.

Det er nu anden år i træk at Emil Skurch vinder den titel i U19. Han er også den 2. mest scorende spiller i Liga Vest, så trods hans unge alder er det bestemt en spiller vi kommer til at se meget til i fremtiden.