Mild vinter betyder risiko for at hunde bides af flåter

19. januar 2016 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

Der har desværre netop været et tilfælde med Borrelia-infektion hos en hund i Broager med dødelig udgang. Borrelia-infektionen fås via flåtbid. Pga. den milde vinter har flåterne kunnet overleve, så også her i vintermånederne er der risiko for, at både jer selv og jeres dyr kan få flåtbid. Symptomerne på Borrelia er feber, træthed, ømhed i led og muskler og evt. lammelser, skriver Dyrepraksis Pilegaard.

Man kan forebygge Borrelia-infektion ved en vaccinaFlåt Borreliation. Hunden skal basisvaccineres med to vaccinationer med 3 ugers mellemrum, og den skal herefter vaccineres årligt. Desuden er det vigtigt at forebygge, at flåterne ikke bider på hunden enten ved at give hunden en tablet eller en pipette i nakken.

22. juni 2024 Kultur, Sønderborg

Her kan du se Skt. Hans-bål

22. juni 2024 Kultur

I morgen, søndag, er det Skt. Hans og det fejres en masse steder i kommunen – og her kan du se de steder, som har fortalt SønderborgNYT, at de vil tænde bål. Meteologerne har lovet tørvejr – og heldigvis er der ikke varslet forbud mod at tænde bål. Fluepapiret: Til Sankt Hans er der både […]

Læs mere...