Mindehøjtidelighed for generalløjtnant F.R.H. Bülow

1. juli 2021 Kultur

Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborg gennemfører den kommende tirsdag klokken 10 mindehøjtidelighed for generalløjtnant F.R.H. Bülow ved hans grav på kirkegården i Dybbøl.

Kontaktudvalget, som udvalget benævnes i daglig tale, lægger kransen fra Hæren og umiddelbart efter er det kommunen der mindes den berømte general, der levede sine sidste år her i Sønderjylland.

Generalløjtnant Frederik Rubech Henrik Bülow, der var ud af en gammel militærfamilie, begyndte sin karriere i Søværnet – efter faderens ønske. Det passede dog ikke den unge Bülow som rømmede fra Søværnet. Bedre gik det, da han langt om længe fik lov til at melde sig til Hæren i 1804, skriver kontaktudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samme år blev han udnævnt til sekondløjtnant, senere fændrik, premierløjtnant, kaptajn og i 1848 var han oberst. Samme år bliver han brigadechef, generalmajor, divisionsgeneral og 13. april 1849 udnævntes han til Hærens overgeneral. En glimrende karriere hvis højdepunkt vel må siges at være udfaldet fra Fredericia.

Et angreb ud fra Fredericia, under 1. Slesvigske krig, med det formål at bryde belejringen. En belejring med en anseelig styrke, der var sat i gang af de Slesvig Holstenske oprørere. Udfaldet blev gennemført 6. juli 1849, hvilket er årsagen til at vi mindes generalen netop på denne dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bülow fratrådte tjenesten i 1856 og levede til sin død 16. juni 1858 på Sandbjerg Gods. Han blev 67 år.

Det er helten fra udfaldet fra Fredericia der mindes nu på tirsdag ved hans grav på Dybbøl Kirkegård kl. 10, hvor alle er velkomne til at møde op.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
29. september 2021 Kultur, Broager

Broager-pige – der studerer musik – udgiver sin tredje single

29. september 2021 Kultur

Anne Sofie Wraae tog sine første musikalske skridt i Broager Kirkes kor og senere var hun med i pigekorets juniorkor. Og som hun selv siger, så har oplevelserne og lærdommen hun fik der, skabt grobunden for den karriere som soloartist, som hun følger nu. Ved siden af sit virke som artist studerer Anne-Sofie musikvidenskab på […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49