Mindehøjtidelighed i mindelunden ved Christianskirken

2. maj 2021 Kultur

Mindehøjtideligheden for Danmarks Befrielse 5. maj gennemføres på årsdagen nu på onsdag i mindelunden ved Christianskirken her i Sønderborg.

Mindearrangementet tager sin begyndelse klokken 08:00 hvor faneborgen opstilles ved Christianskirken med efterfølgende samlet march til mindelunden. Ankommet til mindelunden byder formanden for 4. maj komiteen i Sønderborg, Bernt Knudsen, velkommen. Der bliver herefter lagt kranse og buketter, skriver Kontaktudvalget.

Den traditionelle gudstjeneste gennemføres ikke i år, men sognepræst Lars Astman Smedemark gennemfører mindeandakt i mindelunden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er 4. maj komiteen i Sønderborg, der som en af de 19 foreninger i Kontaktudvalget For De Militære Traditioner I Sønderborgområdet, er ansvarlig for gennemførelse af mindearrangementet. Mindearrangementet, der ud over lægning af kranse og buketter i mindelunden ved Christianskirken, omfatter fire andre steder i byen, hvor 4. maj komiteen lægger buketter for at ære og mindes faldne frihedskæmpere.

Efter at der indledt i mindelunden, fortsættes der til den tidligere skydebane nær idrætshøjskolen, der bliver lagt buketter på Voksenuddannelsescenter Syd og på Sct. Marie kirkegård. Formiddagens mindearrangement afsluttes ved mindepladen ved Hotel Alsik nær Alssund og klokken 14:00 fortsættes der til flyvergravene på Aabenraa kirkegaard og dagen sluttes af på den gamle kirkegård ved Bov.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Mød Thomas Vinterberg i FOFs online-studie

18. maj 2021 Kultur

Thomas Vinterberg, der jo nok er én af de mest kendte danskere i disse dage, er gæst hos FOF, hvor alle får mulighed for at være med via FOF Syds online-studie. Thomas Vinterberg blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse […]

Læs mere...