Mindfulnessway – en vej til et liv med overskud

7. januar 2016 Samfund

I BHJ Fonden er der ingen tvivl om, at Mindfulness er en glimrende vej at gå, når det handler om at give sig selv nogle åndehuller igennem hverdagen og lige mærke efter indeni.

Kari Bjerke er klar til at guide dig gennem en intro til Mindfulness.

Kari Bjerke er klar til at guide dig gennem en intro til Mindfulness.

Artiklen fortsætter under annoncen

“BHJ Fonden støtter et Mindfulness-projekt på Nybøl Skole, hvor jeg lærer børnene mindfulness”, siger instruktør Kari Bjerke fra Mindfulnessway til SønderborgNYT.

Mindfulness kan vi allesammen lære. For eksempel kan vi springe med på det introforløb, der starter hos Kari Bjerke næste torsdag – og lige så stille og roligt lærer vi at holde styr på vores tanker og stemninger.

“Gevinsten er, vi undgår at blive stressede. Mindfulness giver overskud, fordi vi forholder os til vores følelser i stedet for bare at jage videre”, siger Kari Bjerke. Mindfulness gør, vi er mere tilstede.

Artiklen fortsætter under annoncen

Langt de fleste kender til det med at have flere bolde i luften på én gang og det kan nogle gange gøre, at overblikket forsvinder. Ved at bruge Mindfulness, så lærer man at fokusere på en ting ad gangen fremfor at slå autopiloten til og prøve at rumme alt på samme tid.

Ingen flugt fra noget

“Vi er også skruet sådan sammen, at når vi tænker på noget, der gør os triste eller noget, der skræmmer, så skynder vi os at tænke på noget andet. I Mindfulness bliver vi i følelsen og forholder os til den. Vi flygter ikke. Og når vi forholder os til de ting, der gør os triste, så kan vi håndtere det”, siger Kari Bjerke til SønderborgNYT

Artiklen fortsætter under annoncen

Altså handler det om at forholde sig til, hvordan man har det lige her og nu – og på den måde finde den ro, der gør det skønnere at være til. Mærke følelser, stemninger og verden, være i nu’et.

Herhjemme er Mindfulness forholdsvist nyt, men alligevel er det en vej, der er fulgt gennem flere tusinde år.

Giv dig selv chancen

Du kan melde dig til introholdet hos Kari Bjerke, hvor du gennem otte uger får en grundig introduktion til

Kari Bjerke

Kari Bjerke

Artiklen fortsætter under annoncen

Mindfulness – og når du er gennem introen, så er det op til dig, om du vil fortsætte eller finde nye veje.

“På introforløbet lærer du at være opmærksom på dig selv og du kommer til at se omgivelserne på en ny måde. Det giver mere velvære”, siger Kari Bjerke.

“I takt med, at man bliver mere opmærksom på sig selv, så opdager man meget nyt ved sit liv”, siger hun. Mindfulness giver mere selvindsigt, bedre hukommelse og bedre koncentration.

Kursisterne mødes hos Kari Bjerke otte gange og der er hjemmeopgaver.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der skal bruges tyve minutter på meditation om dagen”, siger hun.

Og det er med Mindfulness, som det er med motion. Jo mere du øver, jo mere får du med dig.

Fakta

Objektivt er Mindfulness den neutrale og nærværende måde at forholde sig til de fænomener, din krop, følelser og kariomgivelser møder.

Mindfulness er et koncept, der oprindeligt stammer fra buddhismen.  Det har især fundet vej til Vesten i forbindelse med håndtering og behandling af stress.

Et centralt punkt i Mindfulness er evnen til nærvær og fuld opmærksomhed på det, der er lige nu. Tilstedeværelse med alle sanser vågne. Følelser og tanker opleves som de er, men vurderes ikke, de observeres blot, hvilket giver en selv et indblik i, hvorledes man selv er.

At se på egne tankemønstre og derved få et billede af, hvordan man reagerer på bl.a. stress og pres. Bevidsthed om sig selv og sine reaktioner giver mulighed for objektivt at forholde sig til hvad der end måtte opstå i nuet, derved opøver man en evne til at agere i stedet for at reagere.

Mindfulness trænes ved meditation, yoga og opmærksomhedsøvelser.

Læs mere på Kari Bjerkes hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...