Mindre vind førte til mere CO2-udledning i 2016

14. december 2017 Samfund

Hvert år laves der en CO2- og energirapport for Sønderborg Kommune og den netop offentliggjorte rapport viser en mindre stigning i CO2 udledningen i 2016 i forhold til 2015.

Samlet set har Sønderborg Kommune som virksomhed reduceret CO2-udledning med 47 procent i forhold til 2007.

“Den grønne omstilling har denne gang et bump på vejen, da 2016 var et meget vindfattigt år. Derfor blev der brugt mere kul i elproduktionen”, skriver Sønderborg Kommune i deres CO2- og energiregnskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er selvfølgelig ærgerlige over den stigning i CO2 udledning, men selve energiforbruget i kommunen som virksomhed er faldet en lille smule siden 2015, og energireduktionen for bygninger og gadelys er oppe på 26 procent i forhold til 2007, så resultatet af energioptimeringsprojekter, udfasning af naturgas samt opsætning af solceller og LED-gadebelysning, har givet den ønskede gevinst”, siger Lene Sternsdorf, programleder for det tværgående program, Klima og Zero, hos Sønderborg Kommune.

Sønderborg Kommune som virksomhed har i ni år arbejdet aktivt for at nedbringe energiforbruget og udfase fossile brændstoffer. Udskiftning af gadebelysning til LED, skifte fra naturgas og olie til fjernvarme i kommunale bygninger, opsætning af solceller på skoler og børnehaver er kun nogle af de eksempler, som fører til CO2-reduktionen i Sønderborg Kommune som virksomhed.

Samtidig støtter den grønne omstilling hos områdets fjernvarmeværker samt en grønnere elproduktion i hele landet CO2-reduktionen. Flere tiltag skal sikre fremdrift på CO2-reduktionen fremover med nye biogasbusser, yderligere udfasning af naturgas og en fortsat konvertering til LED i gadebelysning.

Du kan læse Sønderborg Kommunes CO2- og energiregnskab for Sønderborg Kommune som virksomhed her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk