Mindre vind førte til mere CO2-udledning i 2016

14. december 2017 Samfund

Hvert år laves der en CO2- og energirapport for Sønderborg Kommune og den netop offentliggjorte rapport viser en mindre stigning i CO2 udledningen i 2016 i forhold til 2015.

Samlet set har Sønderborg Kommune som virksomhed reduceret CO2-udledning med 47 procent i forhold til 2007.

“Den grønne omstilling har denne gang et bump på vejen, da 2016 var et meget vindfattigt år. Derfor blev der brugt mere kul i elproduktionen”, skriver Sønderborg Kommune i deres CO2- og energiregnskab.

”Vi er selvfølgelig ærgerlige over den stigning i CO2 udledning, men selve energiforbruget i kommunen som virksomhed er faldet en lille smule siden 2015, og energireduktionen for bygninger og gadelys er oppe på 26 procent i forhold til 2007, så resultatet af energioptimeringsprojekter, udfasning af naturgas samt opsætning af solceller og LED-gadebelysning, har givet den ønskede gevinst”, siger Lene Sternsdorf, programleder for det tværgående program, Klima og Zero, hos Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune som virksomhed har i ni år arbejdet aktivt for at nedbringe energiforbruget og udfase fossile brændstoffer. Udskiftning af gadebelysning til LED, skifte fra naturgas og olie til fjernvarme i kommunale bygninger, opsætning af solceller på skoler og børnehaver er kun nogle af de eksempler, som fører til CO2-reduktionen i Sønderborg Kommune som virksomhed.

Samtidig støtter den grønne omstilling hos områdets fjernvarmeværker samt en grønnere elproduktion i hele landet CO2-reduktionen. Flere tiltag skal sikre fremdrift på CO2-reduktionen fremover med nye biogasbusser, yderligere udfasning af naturgas og en fortsat konvertering til LED i gadebelysning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan læse Sønderborg Kommunes CO2- og energiregnskab for Sønderborg Kommune som virksomhed her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...