MinKøbmand: Cowi har fejl i analysen der åbner døren for Rema1000

13. juni 2015 Erhverv

Centerstrukturen i Sønderborg betyder, at dele af de østlige dele af byen er underforsynet med dagligvarer, skriver Cowi i en rapport til Sønderborg Kommune.

I den østlige del er de eneste dagligvarebutikker en Fakta ved Kløvermarken og mindre købmand ved Ringridervej.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vurderes, at der er grundlag for en udvikling med en eller flere dagligvarebutikker i boligområderne øst for bymidten.

Lone og André Pickradt håber, at Cowi har informeret kommunen om fejl i analyse af butiksbehovet i deres nabolag.

Lone og André Pickradt håber, at Cowi har informeret kommunen om fejl i analyse af butiksbehovet i deres nabolag.

Omsætningen i en gennemsnitlig discountbutik på ca. 1.000 m2 svarer til det årlige dagligvareforbrug fra ca. 1.500 indbyggere i Sønderborg.
For at styrke den lokale dagligvareforsyning, og dermed bosætningskvaliteterne, kan det overvejes at udpege et lokalcenter eller et område til en enkeltstående butik til områdets lokalforsyning langs Søndre Landevej eller B. S. Ingemanns Vej.
For at øge tilgængeligheden kan butikken placeres ved et at de centrale kryds langs Grundtvigs Allé.
For at sikre et lokalt forbrugsgrundlag, for at vurdere effekterne på de eksisterende butikker mv. og for at vurdere de trafikale konsekvenser kan yderligere analyser være nødvendige.
Ægteparret Lone og André Pickardt har skrevet til Sønderborg Kommune, at Cowis analyse slet ikke tager højde for Faktabutikken i Kløvercentret.
“Cowi har bekræftet overfor mig, at deres analyse bygger på forkerte oplysninger”, siger André Pickardt, som håber, at Cowi har informeret kommunen om det”, siger André Pickardt i en mail til SønderborgNYT.
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk