Mød forfatteren bag “Kan jeg sygemelde mig hos Gud” – en bog om demens

20. marts 2018 Samfund

Den 7. april kan du møde Nina Harboe hos Bog og Idé i Perlegade i Sønderborg, hvor hun signerer sin bog: Kan jeg sygemelde mig hos Gud?

Der en bog om demens og den er langt ud over det sædvanlige. Titlen er et citat fra forfatterens ægtefælle Steen, der rammes af alvorlig sygdom, da han er i 60erne.

“Det er en bog som jeg helst havde undværet at have stof til. Når det så er sagt, har min rolle som medpassager ved Steens sygdomsudvikling og død givet mig erfaringer, indsigt og venskaber, jeg sætter pris på og i dag ikke vil være foruden,” siger Nina Harboe i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da Nina Harboes mand får konstateret demens, forvandler hendes liv sig mærkbart. Den velkendte, trygge tilværelse er borte, og sygdommens ubarmhjertige forløb gør det vanskeligt for hende at få tilværelsen til at hænge sammen.

Hun beslutter derfor at skrive dagbog. Den skal hjælpe hende med at få frustrationer, sorg og afmagt ud af hovedet, så hun kan overkomme udfordringerne med en syg mand, uden hun selv går til grunde i forløbet.

Det er en stærk og følsom, men også nøgtern og personlig beretning om sygdommen demens, der rammer flere og flere af os.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nina Harboe, som er årgang 1951, er uddannet socialrådgiver og har arbejdet inden for det sociale område med familier. Efter hendes ægtefælle fik konstateret demens, er fokus flyttet til demens og pårørendes livssituation.

Hun har startet mødestedet Pusterummet i Lyngby-Taarbæk Kommune, holder foredrag og underviser om pårørendes situation og har optrådt i TV flere gange om demens og pårørende – og den 7. paril er hhun så i Sønderborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. juni 2023 Politik, Sønderborg

Avnbøløstenborgere spurgte om Venstre og Socialdemokratiet holder ‘vindmølle-løfterne’ fra 2013

1. juni 2023 Politik

Op til onsdagens byrådsmøde demonstrerede en gruppe såkaldte nærborgere til Avnbøløsten imod, at deres område kommer med i Kommuneplanen, som et sted, hvor der kan stilles vindmøller op. De demonstrerende borgere mener, at det forringer deres levested – i forvejen er de generet af motorvejen. Iøvrigt er det tredje gang på 10 år, de kæmper […]

Læs mere...