Mød forfatteren til en bog om dansk og tysk sindelag hos Bog & Idé

10. september 2020 Kultur

Lars R. Therkelsen har netop skrevet bogen: Knuder i usynlige bånd, som handler om det at være sønderjyde, om det at have et dansk eller tysk sindelag efter Genforreningen i 1920. Både dansk- og tysksindede skulle vænne sig til at være ‘rigtige danskere’. De tysksindede følte afmagt og mange af dem drømte om, at området igen blev tysk.

Forfatteren, Lars R. Therkelsen bor i dag i Roskilde, men har tidligere boet i Sønderborg – og en stor del af hans egen og af hustruens familie bor stadig i det Sønderjyske.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Blandt andet har jeg boet på ‘Fårefarmen’ ved Dybbøl, hvor der var udsigt til Dybbøl Mølle og i sin tid mødte jeg min hustru i Lille Rådhusgade”, siger Lars R. Therkelsen, som begyndte at skrive efter han stoppede i erhvervslivet.

I bogen har han flettet sin familie ind i de historiske begivenheder, der har udspillet sig i Sønderjylland siden Den Store Krig, som 1. Verdenskrig blev kaldt.

“Målet med bogen er at fortælle, hvordan ganske almindelige sønderjyder havde det i tiden fra Genforeningen og frem til i dag”, siger forfatteren. Han synes, at han igennem sin research kom til at forstå familien meget bedre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er det med sindelaget, der er det bærende i bogen, siger han.

“Hvorfor er der så stor forskel på at være dansk- eller tysksindet”?

Mød forfatteren hos Bog & Idé

“Der var had i mange år, men fra ’90erne blev alting bedre og i dag ser begge parter sig selv som sønderjyder”, siger Lars R. Therkelsen.

På fredag klokken 11 er Lars R. Therkelsen på besøg i Bog & Idé i Perlegade, hvor han signerer bøger.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...