Møde skal sikre gylleleverancer til biogasanlæg i Blans

17. januar 2017 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Partnerskab mellem områdets landmænd og NGF Nature Energy skal sikre grøn gasforsyning til Sønderborg-området. Gassen skal bl.a. holde Sønderborgs nye biogas-busser kørende og kan også erstatte naturgassen i gasnettet.

 

Samtidig er projektet et vigtigt udviklingsprojekt for områdets landbrug. Områdets landmænd kan blive medejere af anlægget, den afgassede gylle kan indgå i gødningsregnskabet og er med til at nedbringe lugten, gyllen køres ud på markerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

VVM-processen igangsat

Byrådet har på opfordring fra NGF Nature Energy startet den kommunale sagsbehandlingsproces, som bl.a. også omfatter en VVM-undersøgelse. Anlægget i Blans skal hen over sommeren miljøvurderes, og en ny lokalplan skal udarbejdes. Selve byggefasen kan begynde i foråret 2018.

”Vi er i dialog med landmændene, som skal levere gylle og husdyrgødning til anlægget. Vi er tættere på realisering, men vi er ikke i mål”, siger projektleder Morten Gyllenborg, NGF Nature Energy, i en pressemeddelelse fra ProjectZero..

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu handler det om at skabe opbakning til projektet, især fra landmændene som skal levere gyllen. Derfor inviterer det lokale landbrug og NGF Nature Energy til et landmands-/partnermøde den 31. januar 2017 kl. 19 på Ballebro Færgekro.

På mødet vil NGF Nature Energy præsentere projektets forretningsplan og grundlaget for en leverandørforening. Der skal indsamles gylle i en radius på op til 30 km. Alle landmænd, som er interesseret i projektet, er velkomne til at deltage i mødet.

ProjectZero bakker op

Artiklen fortsætter under annoncen

ProjectZero bakker op om biogas-projektet i Blans, som allerede i masterplanen fra 2009 blev beskrevet som et vigtigt projekt for at gøre Sønderborg-området CO2-neutral i 2029.

”Rammebetingelserne for at realisere projektet bliver næppe bedre, end de er netop nu, derfor handler det om at skabe opbakning og sikre projektets realisering nu”, siger ProjectZeros Peter Rathje.

ProjectZero-sekretariatet bistår projektet med ekspertise, data og support.

 

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. juni 2023 Kultur, Sønderborg

Skarp og underholdende sommerrevy

4. juni 2023 Kultur

Dette års udgave af Sønderborg Sommer Revy Show kommer flot omkring i adskillige aktuelle numre – og flere af dem er lokale. Der er lidt om ringridning, Als-Fynbroen, borgmesteren, vindmøller og så alt det andet fra nær og fjern, som de fleste af os også har en mening om. Hvis du kan li’ at blive […]

Læs mere...