Morten Albæk: Livet kan ikke deles op i arbejdsliv og privatliv

7. december 2018 Samfund

Foredragsarrangøren Tikko er stolte af at kunne præsentere filosof og leder Morten Albæk i Koncertsalen i Alsion den 26. marts.

I sin nye bog “Èt liv Èn tid Èt menneske” stiller Morten Albæk spørgsmål ved, hvorfor vi er så hårdt ramt på vores mentale velbefindende – målt på antallet af mennesker, der lider af stress, angst og depression, når vi trods alt er et af verdens rigeste og mest lykkelige folk.

Undervejs gør Morten Albæk op med begrebet work-life balance og forestillingen om, at en skarpere adskillelse mellem arbejde og fritid kan løse problemet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ifølge Morten Albæk en illusion, at livet kan deles op i et arbejdsliv og et privatliv – en sproglig manipulation, som i værste fald kan bidrage til en meningsløshed, der i sidste ende gør os syge.

Hvordan vi redder os ud af det eksistentielle morads, giver Morten Albæk flere bud på, men først og fremmest handler det om at kende forskel på tilfredshed, lykke og mening – og sætte sidstnævnte i centrum for tilværelsen.

Det handler i sidste ende ikke om at blive tilfreds eller lykkelig, men om at skabe et meningsfuldt liv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Morten Albæk er som den eneste dansker fem gange i træk blevet kåret som en af de mest indflydelsesrige marketingfolk i verden af The Internationalist, skriver Tikko.

Derudover er han  stifter af rådgivningsvirksomheden Voluntas. Morten Albæk er tidligere Group Senior Vice President & Chief Marketing Officer i Vestas Wind Systems A/S samt Senior Vice President i Danske Banks afdeling for Idea Generation and Innovation.

Han er cand.mag. i historie og filosofi samt adjungeret professor ved Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Morten Albæk er desuden forfatter til flere bestsellers: ”Generation fucked up?”, ”Det gennemsnitlige menneske”, og senest ”Ét liv. Én tid. Ét menneske”.

Køb din BILLET HER

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...