MultiKulturhuset nomineret i ‘Danmarks bedste renoveringsprojekt’

18. juni 2018 Erhverv

MultiKulturhuset og fem andre unikke renoveringer er med i slutspillet om, at kunne kalde sig Danmarks bedste renoveringsprojekt anno 2018.

Vinderen kåres den 6. september.

Ewers gamle pakhus fra 1897, der er blevet bygget om og har fået nyt liv som en del af et nyt multikulturhus. Det tidligere kornlager viser, hvordan man kan indrette nye funktioner i gamle industribygninger og i dag er pakhuset ramme om bibliotek og kunstskole, skriver Sekretariat for RENOVER prisen 2018 i en pressemeddelelse.

Inden renoveringen var huset tomt og forfaldent, og mange ønskede at rive det ned. Men ved at genbruge bygningen er der bevaret en synlig fortælling fra tiden som havn, og indenfor er der skabt rum, som emmer af historie.

Den oprindelige tømmerkonstruktion er bevaret, mens der er jernet nogle af de mange dæk fra pakhusets tid, så loftshøjden er øget. Gennem udskårne åbninger kan man se det oprindelige murværk, så nyt og gammelt står side om side.
Parter bag projektet: Bygherre: Sønderborg Kommune. Arkitekt: Aart Architects og Zeni Arkitekter. Ingeniør: Alectia og Niras. Entreprenør & Totalrådgiver: Hofmann A/S

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Hvad sker der i hjernen hos børn der har det svært?

18. januar 2022 Uddannelse

Den 3. marts klokken 19 får Dybbøl Efterskole besøg af Rasmus Alenkær, som vil holde et oplæg om børn, som har det svært. I sit oplæg vil Rasmus Alenkær sætte fokus på samarbejdet omkring børn med social-kognitive udfordringer med udgangspunkt i dels en neurologisk vinkling, og dels med udgangspunkt i en institutionel pædagogisk vinkling. Eller […]

Læs mere...