Musikforedrag: Den danske sangskat blev født mellem 1864 og 1920

23. februar 2020 GF2020

100 års-jubilæet for Genforeningen i 2020 giver anledning til at dykke ned i historien om den danske sangskats oprindelse og fællessangens betydning som national samlingspunkt.

På biblioteket i Sønderborg kan du torsdag klokken 16 komme til arrangementet Fødslen af den danske sangkultur – en fortælling i ord, musik og billeder.

I de turbulente år mellem 1864 og 1920 blev den nationale fællessang et holdepunkt for danskerne i en urolig tid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var i de år den danske sangskat og fællessangkulturen blev født.

Højskolebevægelsen blomstrede, og i 1880 dannes Sprogforeningen, hvis betydeligste udgivelse var Den Blå Sangbog, der kom til præge hele sangskulturen og var forløber for det vi i dag kender som Højskolesangbogen.

Mød bibliotekaren og historikeren Claus Jacobsen, der som specialist og engageret fortæller vil sætte ord på baggrunden for dette spændende kapitel i vores historie.

De to højprofilerede musikere Martin Schack på klaver og kontrabassisten Jesper Hindø vil levendegøre historien med jazzificerede fortolkninger af nogle af de sange, der har været medvirkende til en ny dansk identitetsfølelse efter nederlaget til prøjserne i 1864.

Teksten og musikken vil suppleres med historiske billeder og fotos og publikum vil undervejs naturligvis inviteres til fællessang.

De tre herrer har så meget på hjerte, så kom allerede kl. 16.00.

Det er gratis at komme ind.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk