Musikskolen: Kom og hør 17 af områdets bedste musiktalenter

8. november 2017 Kultur

Torsdag den 23. november kl. 19.00, vil Sønderborg Musikskoles koncertsal genlyde af musik spillet af 17 af områdets bedste unge musiktalenter.

Inden da har de 17 unge musiktalenter været på turné rundt i landsdelen, både syd og nord for den dansk-tysk grænse. De unge talenter kommer fra MGK-Syd/Sønderborg, hvor de er i gang med et 3-årigt musikforløb, som skal forberede dem til at søge op på en videregående musikuddannelse. MGK er et statsfinansieret musikforløb for særlig talentfulde unge. Eleverne har alle bestået MGK-optagelsesprøven og bruger nu 3 år af deres liv til at dygtiggøre sig på deres instrument. De unge mennesker lever alle med drømmen om engang at blive professionelle musikere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eleverne har gennem de sidste par måneder arbejdet på at sætte årets turnéprogram sammen. Koncerten bliver afviklet som ét lang sammenhængende stykke musik. Publikum bliver taget med på en musikalsk rejse igennem tid og genrer, lige fra hårdt swingende jazz til lækkert motown over til de store klassiske mestre, og ind imellem dukker der såmænd også finsk tango op. De mange musikstykker bliver bundet sammen af små stykker sang, dans og bevægelse – også kaldet SSB, skriver Musikskolen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud over kommunens og landets grænse

MGK-Syd/Sønderborg tager på turné i dagene 21.-23 november, hvor de spiller i alt 6 koncerter. Turnéen begynder tirsdag den 21. november på Aabenraa Statsskole, om aftenen spiller MGk’erne på Lunderskov Efterskole.

Onsdag går turen syd på til Slesvig, hvor der er om formiddagen er koncert på A. P. Møller Skolen, og om aftenen er alle 17 elever klar i den smukke hollandsk inspirerede Friedrichstadt eller Frederiksstad, hvor der er koncert i den gamle synagoge, som nu fungerer som byens kulturhus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Torsdag vender turnéen atter næsen mod Sønderborg, hvor de torsdag formiddag spiller på Alssundgymnasiet. Turen afsluttes torsdag aften kl. 19.00 på Sønderborg Musikskole, hvor der er koncert i musikskolens skønne koncertsal.

Efter koncerten har interesserede og evt. kommende MGK elever mulighed for at høre mere om MGK. De nuværende MGK elever vil fortælle om hvordan det er at være elev på MGK, om optagelsesprøve, øvning og om at kombinere skole eller arbejde med at gå på MGK, og hvor musikken fylder rigtig meget i ens liv.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Hele turnéprogrammet kan ses på Sønderborg Musikskoles hjemmeside, www.sonderborgmusikskole.dk

Der er fri entré til alle koncerter.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 Broager, Erhverv

Broager-borger vil ha’ Sønderborg Fjernvarme til at varme Broager op

26. september 2022 Broager

Svend Brolund, som er flyttet til Broager for omkring et år siden, vil meget gerne have, at det er fra Sønderborg, der bliver sendt varme til boligerne i Broager, fordi fjernvarmepriserne i Sønderborg er lavere end de er i Broager. “Jeg har oprettet Facebooksiden ‘Fjernvarme til Broager fra Sønderborg‘ og målet med den er at […]

Læs mere...