Myndighederne kæmper med listeria-udbruddet

14. august 2014 Erhverv
Myndighederne efterforsker i øjeblikket et udbrud af listeria i Danmark. Udbruddet har resulteret i dødsfald. Fødevarestyrelsen mener at have fundet hovedsmittekilden til udbruddet. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”images” width=”200″ height=”200″ />

​Fødevarestyrelsen har i samarbejde med Statens Serum Institut og Fødevareinstituttet DTU sporet et igangværende udbrud af fødevarebakterien listeria i Danmark. untitled (2)

Fødevarestyrelsen mener at have fundet hovedsmittekilden til udbruddet, og arbejder med alle til rådighed stående midler på at få udbruddet stoppet.

Hovedsmittekilden er blevet fundet hos fødevarevirksomheden Jørn A. Rullepølser A/S i Hedehusene. Virksomheden er derfor blevet lukket, og alle dens produkter er ved at blive trukket tilbage.

Jørn A. Rullepølser A/S har leveret produkter til andre virksomheder. Fødevarestyrelsen arbejder i øjeblikket på at finde ud af, hvilke navngivne produkter det drejer sig om.

Er du i farezonen?images (2)

Nedenstående liste er ikke komplet, men viser produkter, der kan være solgt videre til andre butikker. Produkterne kan være solgt, som hele stykker med det mærke, der er nævnt, men produkterne kan også være skåret i mindre stykker eller skåret i skiver i delikatesseafdeling,
eller slagterafdeling og solgt med butikkens egen etiket på.Har man købt produkter fra nedenstående liste, skal disse kasseres.

Liste over produkter solgt i detailbutikker
Listen vil blive opdateret løbende i takt med at Fødevarestyrelsen får samlet sig et overblik over, hvilke produkter, der er involveret i sagen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk