Når 170 elever fra idrætshøjskolen står i kø til test er der brug for tålmodighed

19. marts 2021 Kultur

Der er masser af glade elever og masser af liv på Sønderborgs idrætshøjskole – og selvom det er et højskoleliv med restriktioner, så går det glimrende.

Det fortæller højskoleforstander Michael Willemar til SønderborgNYT.

“Vores elever er delt ind i hold, såkaldte familiegrupper, og så bliver både elever og personale testet to gange om ugen”, siger forstanderen. Der sprittes lystigt af og der holdes afstand.

Det er restriktionerne, som siger, at sådan skal det være.

“Og det gør vi gerne – og vi har brug for sønderborgensernes forståelse for, at når vi stiller 170 mand til test ved lufthavnen om lørdagen, så er det ene og alene fordi vi følger de regler, som vi har fået udstukket og selvfølgelig vil vi gerne testes og være trygge”, siger Michael Willemar. Ved testen midt i ugen spredes højskoleeleverne til flere teststeder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Michael Willemar forklarer, at det er hans opgave at sikre, at højskoleeleverne både får undervisning og bliver testet.

“Kabalen går op, når vi tager til test en hverdag og om lørdagen”.

Højskoleleverne skal testets på samme teststeder, som andre – og i weekenderne er det kun ved lufthavnen, der er åbent. Med en enkelt eller to podere, så tager det tid at komme gennem de 170 personer fra højskolen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Uncategorized

Vand på Sønder og Nørre Havnegade

5. december 2021 Uncategorized

Søndag aften kom vandet op på Sønder Havnegade og ved Nørre Havnegade – ud for Promenadens ishus – steg vandet udenfor afspærringen, mens der var tørt indenfor den. Ved Rytterstatuen var der også vand på gaden. Vandstanden toppede omkring klokken 20, hvor DMI havde varslet at vandstanden ville være op til en meter over daglig […]

Læs mere...