Nafsi Youngsters fra Kenya har turneret med forestillingen Vejrudsigten

5. oktober 2019 Kultur

Flere steder i Sønderborg kommune har Nafsi Youngster været på besøg. Både for at vise deres forestilling Vejrudsgten – og for at lede workshops, der handlede om klimaforandringer og om, at hvis vi alle gør vores bedste, så kan kloden reddes.

De syv kunstnere fra Kenya, er mellem 10 og 22 år – og de har bestemt styr på akrobatik og afrikanske rytmer.

Det oplevde en større gruppe mennesker, som lørdag eftermiddag havde fundet plads i Multihuset i Ulkebøl.

Forestillingen var delt op i tre scener.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den første handlede om dengang, hvor der var jord uden giftstoffer, ren luft og rent vand. Anden del viste konflikten mellem mennesker, dyr og økosystemerne.

Sidste del satte lys på, hvad vi kan gøre for at stoppe de menneskeskabte klimaforandringer – og i den del blev publiklum trykket med i forestillingen.

Det viser, at klimaudfordringer kræver handling. Ikke blot fra ‘politikere’, ‘nogen’, folk’, ‘andre’ – men også dig og mig.

Farvel til Sønderborg

Men kenyanerne har været i Sønderborg-området, har hver enkjelt af dem boet hos fem frivillige værtsfamilier – og efter forestillingen var alle værtsfamilier inviteret i Multihuset, så der kunne siges pænt farvel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...