NanoSyd fra SDU i Alsion på forsiden af Sustainable Energy & Fuels

9. december 2017 Erhverv

Forskningscentret NanoSYD på SDU er frontløber inden for udviklingen af organiske og hybride solceller. Målsætningen er at finde en billigere og endnu mere miljøvenlig måde at producere grøn energi på.

Det internationalt anerkendte, videnskabelige magasin ’Sustainable Energy & Fuels’, publiceret af Royal Society of Chemistry, har i det seneste nummer valgt at lade forskning fra NanoSyd pryde forsiden.

Det fortæller SDU i en pressemeddelelse.

Artiklen, som har den ph.d.-studerende Laura Caliò som førsteforfatter og bl.a. Horst-Günter Rubahn og Morten Madsen fra SDU Sønderborg som medforfattere, handler om signifikante forbedringer af hybride solceller. Laura Calio har både arbejdet i firmaet Abengoa i Spanien og SDU NanoSYD. Hun er en af 14 ph.d.-studerende i ph.d.-netværket Thinface, som i 2013 fik bevilliget 28 millioner kroner fra EU.

Artiklen fortsætter under annoncen

Organiske og hybride solceller har en lang række fordele i forhold til traditionelle solceller, som er opbygget af silicium. De er langt billigere at producere, da fremstillingsprocessen er knap så bekostelig, samtidig med materialerne er økonomisk fordelagtige.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...