Narkobilist anholdt på Oksbølvej

26. februar 2020 112

Natten til onsdag anholdt politiet en mand fra Nordals, der kørte narkopåvirket i bil på Oksbølvej, ved Nordborg.

“Ud over at han er sigtet for at køre narkopåvirket, så sigtes han også efter loven om euforiserende stoffer, fordi han havde 1 1/2 gram amfetamin på sig”, siger Jens-Peter Rudbeck fra det lokale politi.

Hvis man har mere end 0,5 gram amfetamin, så vurderer myndighederne, at det ikke er til eget forbrug, men til videresalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Juraen siger:

Bliver man taget med små mængder narko, som alene er til eget forbrug, vil man kunne nøjes med en bøde.

Såfremt tiltalte dømmes for besiddelse med henblik på videresalg vil straffen være væsentligt højere end ellers. I sådanne tilfælde vil fængselsstraf ofte være udgangspunktet ved selv små mængder af narkotika. Det vil yderligere være en skærpende omstændighed, hvis tiltalte tidligere er dømt for at have været i besiddelse af narkotika med henblik på videresalg. Det samme for salg på diskoteker og lignende, hvor der er unge mennesker, står der på hjemmesiden for Advokaterne Stage.

Rigsadvokaten har fastsat grænser for den mængde af et stof, der som udgangspunkt vil opfattes som bestemt til eget forbrug. Overstiger mængden disse grænser, vil man antage at besiddelsen sker med henblik på videresalg.

Drejer det sig om amfetamin, så er grænsen ved 0,5 gram.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk