Natur-, Klima- og Miljøudvalget vil ha’ flere i bilerne

2. juni 2022 Politik
Udvalgsformand Asger Romme Andersen. Foto: Ole Kæhler
Udvalgsformand Asger Romme Andersen. Foto: Ole Kæhler

I Sønderborg Kommune findes der knap 39.200 privatejede biler, som for manges vedkommende hver dag bliver brugt til at køre til og fra arbejde med én passager.

Det vil Natur-, Klima- og Miljøudvalget gerne lave om på. Derfor har udvalget på sit seneste møde besluttet, at der skal igangsættes en indsats, så det bliver nemmere for Sønderborg Kommunes borgere at finde andre at køre sammen med til og fra arbejde.

”CO2-udledningen fra persontransport i biler er en af de helt store udfordringer at få reduceret. For at lægge låg på stigningen i antallet af biler på vejene vil vi derfor gerne gøre det lettere at koordinere fælleskørsel for især pendlere til arbejde og uddannelse. Det vil vi gerne understøtte ved at skabe en bedre platform for Sønderborg Kommunes borgere, hvor det bliver nemmere at finde andre at køre sammen med”, siger udvalgsformand Asger Romme Andersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalget har besluttet, at pengene til en løsning skal indgå i de kommende budgetforhandlinger. Hvis pengene sættes af, kan forvaltningen arbejde videre med en app-løsning.

”Lige nu ser vi stigende energipriser på benzin og diesel. Derfor vil det være oplagt at hjælpe kommunens borgere til at finde andre at køre sammen med. Det vil spare borgerne for penge, og klimaet bliver sparet for CO2-udledning. Derfor skal vi nu kigge på, hvordan vi kan lave nogle tiltag, der kan hjælpe borgerne. Det skal blandt andet ske i samarbejde med Sønderborg Kommunes store virksomheder, siger næstformand Daniel Staugaard.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 112, Sydals

Bilist kørte galt og ringede til politiet

1. februar 2023 112

Tirsdag ringede en 18-årig kvinde til politiet, fordi hun kørte galt i Høruphav. “Hun kom kørende fra Østerbakken og ud på Sønder Landevej, hvor hun påkørte en anden bil”, siger John Weber fra politiet. “Det lidt pudsige ved sagen er, at den bil, som hun ramte, den forsvandt fra stedet”, siger han videre og tilføjer, […]

Læs mere...