Nature Energy holdt rejsegilde i Glansager

26. november 2019 Erhverv

Tirsdag eftermiddag blev der holdt rejsegilde på biogasanælgget i Glansager, hvor bestyrelsesformanden for Nature Energy, Peter Gæmelke, bød velkommen og fortalte, at man nu er nået halvvejs med byggeriet.

På området står der blandt andet fire store tanke, hvor gyllen skal afgasses.

“Vi har tilladelse til at bygge seks tanke, men valgte at lægge ud med fire”, siger Peter Gæmelke og tilføjer, at det er Nature Energys biogasanlæg nummer ti.

Borgmester Erik Lauritzen glæder sig også over anlægget, der er godt på vej:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Anlægget er et vigtigt skridt den grønne omstilling”, lød det fra borgmesteren, som ser frem til, at de første biler med gylle til anlægget, ruller ind i løbet af juni 2020.

Også planlagt anlæg i Kværs

Der er også planer om et biogasanlæg ved Kværs – og lige nu behandler Planstyrelsen en klage fra en gruppe Kværs-borgere – og afgørelsen har betydning for, om der bygges i Kværs eller ikke.

“Det er også meget afgørende, at vi, som i Glansager, kan få aftaler med landmændene om, at de vil levere den gylle, der er brug for”, siger Peter Gæmelke til SønderborgNYT. Aftaler med landmænd er fundamentet for biogasanlægget, der selvsagt ikke kan producere biogas uden ‘råvarer’.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT sendte direkte tv fra Nature Energys anlæg ved Glansager og du kan se tv-indslaget på SønderborgNYTs Facebookside ved at klikke her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

Ny politik skal sikre retning og kvalitet i fremtidens arkitektur og bevaring

1. december 2021 Politik

Sønderborg Kommune rummer flere gamle, bevaringsværdige kulturmiljøer, for eksempel omkring Gråsten Slot og i Augustenborgs historiske bymidte. Samtidig er der eksempler på moderne arkitektur og byplanlægning, eksempelvis ved Idrætshøjskolen og på Byens Havn, skriver Sønderborg Kommune. ”Jeg er meget glad for, at vi nu står med en politik, som både skal hjælpe os med sikre […]

Læs mere...