Naturfamilier-projektet i Sønderborg har fået en masse grej

3. maj 2021 Samfund
Hygge i nature,. Foto: Kim Bjærre
Hygge i nature,. Foto: Kim Bjærre

Nu bliver det nemmere for børnefamilier i Sønderborg at komme ud i naturen. Naturfamilier-projektet i Sønderborg har nemlig modtaget en masse natur-grej, som børnefamilier har mulighed for at låne, så de kan få flere oplevelser i naturen.

Vi ved fra vores seneste store nationale undersøgelse, at forældrene først og fremmest peger på sig selv som årsag, når deres barn kommer for lidt ud i naturen. Forældre synes, de er for dårlige til at inspirere barnet eller til at tage barnet med ud i naturen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med en taske fyldt med grej og udstyr rækker Naturfamilier derfor en tiltrængt hånd til forældrene, og gør det lettere for dem at komme afsted sammen med børnene, skriver Danmarks Naturfredning i en pressemeddelelse.

Naturfamilier i Sønderborg har modtaget en taske, der er fyldt med udstyr og grej til spændende oplevelser i naturen, og tanken er, at grejet skal være med til at stimulere og udfordre nysgerrighed og bringe børnene endnu tættere på naturens mange facetter.

”Formålet med grejtasken er at skabe let tilgængelig inspiration og forudsætning for, at familier, der for eksempel ikke traditionelt opsøger naturen, får mulighed for at bruge taskens muligheder for aktiviteter. Det skal være let og sjovt at tage i naturen. Og en grejtaske kan være med til at flere kommer afsted, da det ikke kræver en masse anden forberedelse end bare at tage tasken på ryggen”, siger Lene Gryning, projektleder for Naturfamilier under Danmarks Naturfredningsforening.

Artiklen fortsætter under annoncen

I tasken er der bl.a. udstyr til at studere vandhuller, skovbundens krible krable liv samt grej til at snitte en lækker snobrødspind – og ikke mindst et kogeblus til at sikre den varme kakao, når ekspeditionen trænger til en hyggelig pause.

Herudover indeholder tasken flere forskellige bøger, samt folder med inspiration til aktiviteter, der kan laves uden den store forberedelse.

Alle børnefamilier kan låne grejtasken til egen tur eller til tur sammen med andre familier, hvis de tilmelder sig Naturfamilier Sønderborg. Der er en naturfamilie, der er ansvarlig for grejtasken og for udlåningen. Man kontakter den ansvarlige for at booke tasken for en dag eller en weekend via Facebook.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herefter afhentes grejtasken på adressen og afleveres igen på et aftalt tidspunkt.

For at kunne låne tasken skal man være med i Naturfamilier Sønderborg, som er gratis og uforpligtende. Hvis du vil vide mere om projektet eller tilmelde din familie, kan du finde mere information på naturfamiliers hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. september 2022 112, Sønderborg

Politiet tog 131 gram amfetamin fra en mand fra Nordals

29. september 2022 112

Klokken 02:10 – natten til torsdag – fik en politipatrulje øje på en bil, som var efterlyst og derfor kørte de efter den. “Det var på Kløvermarken og betjentene så, at bilens passager kastede en pose ud fra vinduet kort inden de fik standset bilen”, siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi. Betjentene vurderede, […]

Læs mere...