Naturlige oplevelser i Universe

13. september 2015 Kultur

topMed efteråret for døren var tiden kommet til at Universe holdt deres årlige “Naturens Dag”. I år havde Universe åbnet parkens døre for bla. spejderne fra Høruphav, Nordals Rideklub og Frank med hans imponerende falk samt diverse stande med blomster, blomsterløg og angoragarn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et af de helt store tilløbsstykker blev Frank, der med sin falk tiltrak især drenge i alle aldre. Frank fortalte bl.a om udbredelsen af rovfugle i Danmark, og om hvorledes de tidligere har været ekstremt udrydningstruet, men nu atter er på vej tilbage i den danske natur.

Både før, efter og under opvisningen, hvor man så falkens evner som jæger, blev der fra Franks side kraftigt opfordret til, at man skulle stille spørgsmål. Gæsterne fik demonstreret hvorledes en falk fra stor afstand, kan få øje på sit bytte, og et par af tilskuerne måtte dukke sig, når falken pludselig kom susende ganske få centimeter henover hovedet på publikum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Falken var ikke det eneste dyr i parken. Som tidliger nævnt var Nordals Rideklub tilstede med tre ponyer og der var mulighed for både at klappe og ride på hestene. Udover gæster fra de bevingedes og de store firbenedes verden var der også besøg af små og store uldtotter i skikkelse af angorakaniner.

 

billede

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. maj 2021 Augustenborg, Erhverv

Lillebælt Syd: Flere vindmøllestørrelser er i spil

8. maj 2021 Augustenborg

Det er længe siden, der er sagt noget om den vindmøllepark, som Sønderborg Kommune gerne vil have sat op i Lillebælt, men det betyder ikke, at projektet står stille. Seneste større milepæl var i 2019, hvor Sønderborg Forsyning i august indsendte en opdateret miljøkonsekvensvurdering. Efterfølgende har der fra flere sider været behov for både at […]

Læs mere...