Naturlige oplevelser i Universe

13. september 2015 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

topMed efteråret for døren var tiden kommet til at Universe holdt deres årlige “Naturens Dag”. I år havde Universe åbnet parkens døre for bla. spejderne fra Høruphav, Nordals Rideklub og Frank med hans imponerende falk samt diverse stande med blomster, blomsterløg og angoragarn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et af de helt store tilløbsstykker blev Frank, der med sin falk tiltrak især drenge i alle aldre. Frank fortalte bl.a om udbredelsen af rovfugle i Danmark, og om hvorledes de tidligere har været ekstremt udrydningstruet, men nu atter er på vej tilbage i den danske natur.

Både før, efter og under opvisningen, hvor man så falkens evner som jæger, blev der fra Franks side kraftigt opfordret til, at man skulle stille spørgsmål. Gæsterne fik demonstreret hvorledes en falk fra stor afstand, kan få øje på sit bytte, og et par af tilskuerne måtte dukke sig, når falken pludselig kom susende ganske få centimeter henover hovedet på publikum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Falken var ikke det eneste dyr i parken. Som tidliger nævnt var Nordals Rideklub tilstede med tre ponyer og der var mulighed for både at klappe og ride på hestene. Udover gæster fra de bevingedes og de store firbenedes verden var der også besøg af små og store uldtotter i skikkelse af angorakaniner.

 

billede

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

24. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Skolebestyrelsen til Alssund-Skolen er på plads

24. april 2024 Uddannelse

Der har hen over foråret været valg til den nye skolebestyrelse, der officielt tiltræder den 1. august, på Alssund-Skolen. Den nye skolebestyrelse blev valgt ved fredsvalg og består af nuværende bestyrelsesmedlemmer fra skolebestyrelserne på både Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen samt et enkelt nyt medlem. Bestyrelsen består af ni medlemmer, der fordeler sig med fem medlemmer fra […]

Læs mere...