NemID: Eksperter anbefaler ikke alternativ løsning til XP-brugere

20. juni 2014 Erhverv

Fredag eftermiddag ser det alligevel ud til, at XP-brugerne bliver reddet i sidste øjeblik, oplyser dr.dkcomputer

Digitaliseringsstyrelsen satser nemlig på, at den bebudede afløser til den nuværende NemID-løsning når at blive klar i begyndelsen af juli. Det betyder, at brugere af Windows XP alligevel kan komme i netbanken, selv om deres system er forældet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den kommende løsning bygger på Javascript i stedet for Java, der trods navnesammenfaldet er noget helt andet.

Opdateringen af NemID-systemet er også godt nyt for brugere af tablets og smartphones, fordi de med Javascript-løsningen nu også vil kunne benytte NemID fra mobile enheder. Det samme gælder altså også brugere af Windows XP, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

– Vi kan ikke anbefale det, men jo – i princippet kan man anvende den kommende NemID-løsning på en Windows XP, lyder meldingen fra kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen, Cecile Christensen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Sønderborg, Frivillige

Nu kan du få et gratis førstehjælpkursus

5. oktober 2022 Sønderborg

Region Syddanmark i samarbejde med Dansk Folkehjælp tilbyder gratis førstehjælpskurser til borgere, der er – eller ønsker at være – en del af den landsdækkende Hjerteløber-ordning. Hjerteløbere tilkaldes, hvis der sker et hjertestop i et område tæt på dem, og de er ofte fremme og yder førstehjælp i de afgørende minutter, indtil ambulancen kommer frem. […]

Læs mere...