Niklas Rahr er ny formand i Ungdomsrådet

27. oktober 2017 Politik

17-årige Niklas Rahr fra Augustenborg er ny formand for ungdomsrådet.

Gennemsnitsalderen i byrådssalen faldt betragteligt, da ungdomsrådet torsdag eftermiddag holdt møde og valgte 17-årige Niklas Rahr fra Augustenborg som formand:

”Jeg vil gerne, sammen med ungdomsrådet, have indflydelse på ungdomspolitikken, være med til at udvikle Sønderborg Kommunes arbejde med de unge og gøre det attraktivt at være ung i Sønderborg”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Niklas Rahr går til daglig i 2.G på Statsskolen og fik 17-årige Mette Uldall fra 1.G på Alssundgymnasiet som næstformand. Hun ser frem til at ungdomsrådet kommer i arbejde:

”Vi skal have sat fokus på ungdomsrådet. Ikke mange ved vi er her, har en pulje penge og har indflydelse. Hvis man har ideer, er det her man kan få indflydelse”, siger Mette Uldall i en pressemeddelelse.

Ud over de to formænd består ungdomsrådet af ti menige medlemmer, der for de flestes vedkommende repræsenterer folkeskolerne og ungdomsuddannelserne i kommunen. Derudover er der enkelte frie pladser, som besættes med interesserede.

Eget budget og indflydelse på byrådet

Ungdomsrådet har sit eget budget, som i 2018 er hævet fra 10.000 kroner til 100.000 kroner. Rådet afgør selv om pengene skal bruges til arrangementer, faciliteter eller andet. Derudover har rådet en rådgivende funktion overfor byrådspolitikerne, der kan spørge de unge til råds på samme måde som for eksempel ældrerådet.

Ungdomsrådet er klar til at trække i arbejdstøjet og skal på de kommende møder drøfte en plan for arbejdet i det kommende år. Her vil ambitionerne blive sat højt.

”Vi skal sætte os nogle klare mål, være selvkritiske og realisere vores ideer”, siger formanden.

Ungdomsrådet medlemmer er valgt af elevrådene på ungdomsuddannelserne samt det fælles elevråd for folkeskolerne. På den måde sikres, at flest mulige unge i kommunen får medindflydelse

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk