Nørrebro skal binde havneområderne sammen

13. april 2018 Politik

Byens Havn begynder at tage form og bliver et trækplaster og samlingspunkt, som udvider Sønderborgs indre by til også at omfatte havneområdet. Mod nord afgrænses området ved Hønekilden og de bevaringsværdige, fredede huse på Havbogade. Mod syd er afgrænsningen Kirkebakken, Nørrebro langs parkeringspladsen ved det gamle gule havnekontor, kajen med det nye ishus og det nuværende havnekontor i den blå bygning.

”Området omkring Nørrebro bliver helt centralt, når vi skal have det nye havneområde i nord med Multikulturhus, Hotel Alsik og det nye kollegium til at hænge sammen med Sdr. Havnegade. Det skal tænkes godt igennem, så vi vælger de allerbedste løsninger. Her bliver skitseprojektet et rigtig godt redskab”, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Skitseprojektet skal sikre sammenhæng mellem Sdr. Havnegade og Byens Havn og gode rammer for en attraktiv bydel. Grundlaget for skitseprojektet er en kommende bystrategi for Sønderborg og Frank Gehrys masterplan for havneområdet. Hertil kommer lokalplaner for området og en designguide for Byens Havn.

”Vigtige elementer i områdets udformning er allerede etableret – jeg tænker på den renoverede Hønekilde og den nye promenade og bypark ved Havbogade. Om kort tid bliver også arbejdet med ny belægning på Havbogade og Nr. Havnegade færdigt, så vi er på vej. Med skitseprojektet vil vi få et spændende oplæg til færdiggørelsen”, siger udvalgets næstformand, Stefan Lydal, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gamle gule havnekontor renoveres og skal huse havnekontor, brovagter, vagtcentral samt toilet, bad og servicefaciliteter for lystsejlerne.

Den blå bygning på kajkanten, der nu rummer havnekontor, fjernes.

Skitseprojektet skal indeholde forslag til belægning i området og forslag til retablering af kajen, når det blå havnekontor er fjernet. Der er overvejelser om at etablere en aktivitetsbane, der forener en skøjtebane med sommeraktiviteter dér, hvor den flytbare skøjtebane ligger i dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...