Nørreskoven: Engelske flybesætninger mindes

16. september 2020 Kultur

Når der er mindehøjtidelighed i dag, onsdag, i Nørreskoven, så er det 76 år siden to allierede bombemaskiner styrtede ned i området og alle besætningsmedlemmer blev dræbt.

Flere faner fra Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet deltager og fra Hjemmeværnet deltager blandt andre J.P. Rasmussen og L. Larsen.

Mindehøjtideligheden tager sin begyndelse, når Hjemmeværnssoldater og foreninger møder op klokken 18 ved ‘Den Lodne Bøg’ i Nørreskoven, som stedet kaldes, selv om bøgen ikke står mere – der er opstillet vejviserskilt på skovvejen, som viser ind til stedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

På slaget 18:30 marcherer en trop med faner og fire fakler i spidsen mod den såkaldte ”Englænderhøj”, hvor der bliver budt velkommen ved specialist J.P. Rasmussen.

Årets taler er Bjørn Allerelli, der er formand for Air Memorial Center Als.

Mindehøjtideligheden gennemføres på dagen for hændelsen, hvor de to besætninger mistede livet på vej mod bombemål i Kiel.

Alle er velkomne til at møde op for at ære de 14 allierede flyvere i Nørreskoven, hvor der er rejst tre mindesten – en umiddelbart efter krigen og en for hver besætning – rejst på 75 års dagen i 2019.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...