Nørreskoven: Engelske flybesætninger mindes

16. september 2020 Kultur Skrevet af: Redaktion

Når der er mindehøjtidelighed i dag, onsdag, i Nørreskoven, så er det 76 år siden to allierede bombemaskiner styrtede ned i området og alle besætningsmedlemmer blev dræbt.

Flere faner fra Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet deltager og fra Hjemmeværnet deltager blandt andre J.P. Rasmussen og L. Larsen.

Mindehøjtideligheden tager sin begyndelse, når Hjemmeværnssoldater og foreninger møder op klokken 18 ved ‘Den Lodne Bøg’ i Nørreskoven, som stedet kaldes, selv om bøgen ikke står mere – der er opstillet vejviserskilt på skovvejen, som viser ind til stedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

På slaget 18:30 marcherer en trop med faner og fire fakler i spidsen mod den såkaldte ”Englænderhøj”, hvor der bliver budt velkommen ved specialist J.P. Rasmussen.

Årets taler er Bjørn Allerelli, der er formand for Air Memorial Center Als.

Mindehøjtideligheden gennemføres på dagen for hændelsen, hvor de to besætninger mistede livet på vej mod bombemål i Kiel.

Alle er velkomne til at møde op for at ære de 14 allierede flyvere i Nørreskoven, hvor der er rejst tre mindesten – en umiddelbart efter krigen og en for hver besætning – rejst på 75 års dagen i 2019.

14. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Markedsdage trækker folk til

14. juni 2024 Erhverv

Både i dag, fredag, og i morgen, lørdag, er der Markedsdage i SønderborgNYT, hvor der fredag eftermiddag var orkestre fra Musikskolen på scenen i Apotekerhaven. “Vi har sørget for et lille tog, så børn kan blive kørt en tur rundt i gaderne og der er highjumping ved Citykrydset. Og så er der forresten også musik […]

Læs mere...