Nørager/Søstjernevej med flere er stadig på ‘ghettolisten’

1. december 2018 Samfund

Den såkaldte ghettoliste for 2018 er netop kommet fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

Nørager/Søstjernevej med flere, som bortset fra to år har været på listen siden 2010, figurerer der stadig, men betragter ikke sig selv som en ghetto.

Bekymringerne i boligforeningen går mere på truslen om nedrivning af boliger, som er en del af det såkaldte ghettoudspil.

Ministeriet definerer “ghettoer” som boligområder med over 1000 beboere, hvor mere end halvdelen er af ikke-vestlig oprindelse. Derudover skal mindst to af fire andre kriterier være opfyldt – og her opfylder Nørager/Søstjernevej og andre kriterierne om, at flere end 40 pct. er uden for arbejdsmarkedet, og at flere end 60 pct. alene har grundskoleuddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Området opfylder ikke kriterierne om kriminalitet og lav indkomst.

Sønderborg Kommune og Sønderborg Andelsboligforening har igennem en årrække – med støtte fra Landsbyggefonden – arbejdet med en række tiltag for at løfte sundhed, uddannelsesniveau og beboersammensætning.

Borgmester Erik Lauritzen siger i forbindelse med, at årets ghettoliste er kommet:

”Faktisk synes jeg ikke, ordet ghetto passer på boligområdet. Jeg ved, at mange familier er glade for at bo der, og vi har ikke den kriminalitet, som mange forbinder med et ghettoområde. Ordet ghetto dukker kun op den ene gang om året, hvor listen kommer fra Ministeriet, og så bliver jeg egentlig ked af det på beboernes vegne. Uanset definitionen “ghetto” eller ej, så arbejder vi i Nørager/Søstjernevej målbevidst med en række indsatser, som er målrettet god skolegang, at de unge får en uddannelse, og at flere kommer i beskæftigelse”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Både Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd og CFBU har data, der fortæller, at børn og unge fra boligområder med helhedsplaner klarer sig bedre både uddannelsesmæssigt og i forhold til at holde sig fra kriminalitet end børn og unge fra områder uden. Så der er rigtig god mening med indsatsen, supplerer Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget.

Formand for boligforeningen, Vivian Engelbredt, suppler:

”Vi, der bor her, ser ikke en ghetto, men et boligområde med gode boliger, dejlige udendørs arealer og mange muligheder for at skabe gode fællesskaber. Helhedsplanen sikrer en række gode initiativer, som støtter familierne i forhold til skole, uddannelse, jobsøgning og gode aktiviteter, der er med til at holde kriminalitet nede. Lige nu arbejder vi på at få ændret beboersammensætningen, at få flere i arbejde og uddannelse og at få støtte fra Landsbyggefonden til fremtidssikring af boligerne. Vi har været på ghettolisten i tre år, og det er først, når vi har været der i fem år, vil vi blive udråbt til at være en hård ghetto med de krav til fx nedrivning, som findes i ghettoplanen. Desuden er der fra regeringens side åbnet for dispensation til mindre områder som vores”, siger hun i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se “GHETTOLISTEN” HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk