Nordals er vært for årets DAIs Seniorcamp

23. august 2019 Kultur

Nordals er vært for årets DAIs Seniorcamp i Dansk Arbejder Idrætsforbund.

Idrætscampen trækker deltagere fra hele landet, og især blandt seniorerne fra Hovedstadsområdet er arrangementet blevet populært, skriver DAI til SønderborgNYT.

28. til 29. august lægger Nordals Idrætscenter haller og græsarealer til DAI Seniorcamp 2019, hvor 135 seniorer fra hele landet har valgt at svede og smile. Campen blev udsolgt på en uge i februar, og interessen har været så stor, at der blandt andet er lejet en bus i Glostrup til at køre til Nordals.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det sociale sammenhold på sådan en camp trækker folk til uanset, hvor de bor i landet, men jeg tror også, at folk vil prøve at opleve noget andet end det de plejer. Vi har planlagt en tur ud i området, ringridning på cykel og Sønderjydsk kagebord, så deltagerne får en kulturel oplevelse, oven i sporten og fællesskabet”, siger Jørn Tang, som er formand i Nordals Aktive Seniorer og bor i Guderup på Als.

De to dage byder på gå-fodbold, Brainfit, krolf og et hav af andre idrætsaktiviteter, hvor alderen hos deltagerne ikke spiller nogen rolle. Det er Dansk Arbejder Idrætsforbund og Nordals Aktive Seniorer, der står bag årets Seniorcamp.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skal prøve alt
En af dem, som tager turen fra Hovedstaden er Lise Klemmesen på 77 år fra Glostrup.

”Det sociale betyder enormt meget, når man er 77 år, så er det med at komme ud og møde andre mennesker i stedet for at sidde derhjemme og filosofere over tilværelsen. Ellers går man i stå. Jeg skal have noget ud af hver eneste time, jeg har tilbage, jeg siger ikke nej til noget som helst – jeg skal prøve alt”, siger Lise Clemmensen, som også var med, da campen blev holdt i Korsør i 2018.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg var med sidste år, og det var smadder hyggeligt. Vi får lov at grine under idrætten, og vi skal jo grine. Og så kunne det være spændende at komme ned til Als og opleve område”, siger Lise Klemmesen, som skal køre i bus derover med Anne-Grethe Beier og 28 andre, som også kommer fra Glostrup.

”Der er sådan en god ånd på campen, og det er dejligt at se så mange aktive mennesker. Jeg er kommet på Als i barndommen på ferie, og det vil jeg gerne se igen,” siger Anne-Grethe Beier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er kun anden gang Dansk Arbejder Idrætsforbund holder Seniorcamp og det er bestemt, at det bliver en årligt tilbagevendende aktivitet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. juni 2021 Kultur, Augustenborg

Trailerkunst på Augustiana

22. juni 2021 Kultur

Under Corona-krisen fik billedhugger Lars Waldemar den idé, at invitere kunstnere til at lave kunst i noget så kunstfjernt som trailere og på den måde skabe en række mobile udendørs kunstværker. ”Ideen om at bruge trailere til kunst er en selvironisk kommentar til forestillingen om Sønderjylland som trailerlandet”, siger Lars Waldemar, der selv stammer fra […]

Læs mere...