Nordals Naturpark er en realitet – Friluftsrådet har sagt OK

17. december 2020 Nordborg

Friluftsrådet har netop godkendt Sønderborg Kommunes ansøgning om Naturpark Nordals, som dermed bliver den 12. naturpark i mærkningsordningen Danske Naturparker.

I Sønderborg Kommune er begejstringen stor over udnævnelsen til naturpark. Mærkningen ses som en styrkelse af mulighederne for at tiltrække naturbegejstrede turister fra hele landet. Sønderborg Kommune håber, at optagelsen i Danske Naturparker kan synliggøre Nordals’ mange naturkvaliteter.

”På Sønderborg Kommunes vegne er jeg meget stolt over, at Naturpark Nordals nu er en realitet efter flere års grundigt forarbejde. Det er for os et kvalitetsstempel på, at naturen på Nordals er noget ganske særligt. Vi håber, at naturparken bliver et udflugtsmål for de mange mennesker – både lokale og turister – der har fået øjnene op for friluftslivets glæder og storslåede oplevelser i naturen”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Naturparken kan man besøge i sit eget tempo, for naturen er åben altid, den er gratis, og der er ingen trængsel. Vi sætter også stor pris på den lokale, frivillige opbakning, som er selve grundlaget for at blive naturpark. Jeg glæder mig til at se Naturpark Nordals vokse som et grønt åndehul i en grøn kommune”.

Naturparken dækker et område på 1.928 hektar, der strækker sig fra Stegsvig i vest til Nordborg Sø i øst, og som mod syd går ned til området ved Bundsø.

”Vi der bor og lever i området ved, at det er et naturskønt område, som har utrolig meget at byde på, og også kulturhistoristisk.  Og da der kom vand i Mjels sø og Bundsø, er det ikke blevet et mindre attraktivt området. Så da Sønderborg Kommune fortalte om mulighederne for at lave en naturpark her, solgte de ideen så godt, at alle lodsejere var positive fra starten af. Derfor er vi her i dag, og nu har vi skabte en god ramme, der skal udfyldes”, siger Kresten Krenzen, repræsentant for lodsejerne i naturparken.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 112, Gråsten

Stor brand i Rinkenæs – politiet advarer imod røgen

3. februar 2023 112

Politiet opfordrer boere i Rinkenæs til at søge indendørs og undgå røgen fra en brændende gård. Brandvæsnet har – på grund af den kraftige blæst – svært ved at få få slukket branden. Fredag omkring klokken 16:30 kørte brandbiler fra Rinkenæs Frivillige Brandværn, Broager Frivillige Brandværn, Gråsten Frivillige Brandværn samt Sønderborg Brand og Redning til […]

Læs mere...