Nordals vil satse på kyst- og naturturisme

11. december 2014 Erhverv

Sønderborg Kommune søger om at få projekt Nordals Ferieresort med i en national forsøgsordning. Ordningen skal fremme kyst- og naturturisme og giver muligheder for at udnytte arealer tæt på kyst og strand. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”Nordborg Slot 1″ width=”300″ height=”163″ />

Nordals Ferieresort er en del af den planlagte Nordals Natur- og Oplevelsespark. Ferieresortet skal indeholde hoteller, ferieboliger, campingpladser, vandoplevelser, marina, restaurantfaciliteter og grønne, rekreative områder.

En stor del af arealet til det planlagte ferieresort ligger inden for kystnærhedszonen og strandbeskyttelseslinjen, og deltagelse i den nationale forsøgsordning giver bedre muligheder for at få lov til at udnytte disse arealer.

“Udvikling af turismen i Sønderborg kommune er et af byrådets fyrtårnsprojekter, og Nordals er et  fokusområde. Det er derfor vigtigt, vi får sat gang i projektet”, siger formand for erhvervsudvalget Ole Wandahl Stenshøj.

Det er Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, der sammen med Erhvervs- og Vækstministeriet samt Miljøministeriet har inviteret kommunerne til at deltage i forsøgsordningen, der skal fremme kyst- og naturturisme.

Erhvervsudvalget i Sønderborg Kommune bakker op om ansøgningen, der er udarbejdet i samarbejde med Visionsgruppen for Nordals og Universe.

“Forsøgsordningen er en god mulighed for at fremme Nordals Ferieresort og turismen i kommunen”, siger næstformand for erhvervsudvalget Tom Holden Jensen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk