Nordals vil satse på kyst- og naturturisme

11. december 2014 Erhverv

Sønderborg Kommune søger om at få projekt Nordals Ferieresort med i en national forsøgsordning. Ordningen skal fremme kyst- og naturturisme og giver muligheder for at udnytte arealer tæt på kyst og strand.Nordborg Slot 1

Nordals Ferieresort er en del af den planlagte Nordals Natur- og Oplevelsespark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ferieresortet skal indeholde hoteller, ferieboliger, campingpladser, vandoplevelser, marina, restaurantfaciliteter og grønne, rekreative områder.

En stor del af arealet til det planlagte ferieresort ligger inden for kystnærhedszonen og strandbeskyttelseslinjen, og deltagelse i den nationale forsøgsordning giver bedre muligheder for at få lov til at udnytte disse arealer.

“Udvikling af turismen i Sønderborg kommune er et af byrådets fyrtårnsprojekter, og Nordals er et  fokusområde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er derfor vigtigt, vi får sat gang i projektet”, siger formand for erhvervsudvalget Ole Wandahl Stenshøj.

Det er Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, der sammen med Erhvervs- og Vækstministeriet samt Miljøministeriet har inviteret kommunerne til at deltage i forsøgsordningen, der skal fremme kyst- og naturturisme.

Erhvervsudvalget i Sønderborg Kommune bakker op om ansøgningen, der er udarbejdet i samarbejde med Visionsgruppen for Nordals og Universe.

“Forsøgsordningen er en god mulighed for at fremme Nordals Ferieresort og turismen i kommunen”, siger næstformand for erhvervsudvalget Tom Holden Jensen..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Økonomiudvalget skal se på hvordan flere uddannelser trækkes til Sønderborg

18. april 2021 Uddannelse

Der er igennem flere år arbejdet på at få flere uddannelser til kommunen og det er sket igennem forskellige råd og udvalg og i tæt dialog med områdets uddannelsesinstitutioner og virksomheder. I 2021 er der i den politiske debat i Folketinget og regeringen sat fokus på, at der skal være flere uddannelsespladser regionalt og lokalt […]

Læs mere...