Nordborg: Borgermøde om fremtiden på Nordals

20. maj 2015 Erhverv

110 sider der i ord og billeder åbner øjnene for helt nye og overvældende muligheder for Nordals. Det er, hvad deltagerne kan glæde sig til at få serveret i form af Hvidbogen for Nordals, når de den 27. maj kommer til borgermøde, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Mødet foregår på Nørherredhus fra kl. 19, og alle er velkommen. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg”>IMG_7549

Formålet med hvidbogen har været at skabe et fundament, som dels sikrer en status over områdets mange unikke tilbud og muligheder, dels skaber en fælles plan for udvikling af turismen og dermed flere arbejdspladser på Nordals.

“Jeg er overbevist om, at vi får fuldt hus. Jeg har mødt mange, som venter spændt på hvidbogen, fordi de selv har været med til at gi’ input til den. Vi har haft en spændende proces, hvor vi med dialog- og borgermøder har inddraget rigtig mange, hvor vi har bedt om og fået utallige bidrag fra foreninger og landsbylaug, og hvor iderigdommen har været overvældende. Det er vi meget taknemlige for. Undervejs har vi så målt, vejet, prioriteret og været i dialog igen – og nu glæder vi os til at præsentere bogen”, siger Jan Bossen fra Visionsgruppen Nordals, som sammen med Tanja Have står bag hvidbogen.

På borgermødet den 27. maj vil der først og fremmest være præsentation af bogen og mulighed for at kommentere den, men Visionsgruppen vil også benytte lejligheden til at give en status på de sonderinger og projekter, der allerede er i gang.

Super turistområde

“Men hvidbogen er selvfølgelig i centrum. Og efter at have siddet med fingrene dybt i den i nogle måneder, kan vi slå IMG_7567fast, at der ikke er grund til at bruge mere spalteplads på at beklage tingenes udvikling, på negativitet eller bekymring. Faktum er nemlig, at vi i forløbet har fået øjnene op for nye og overvældende muligheder. Nordals har alle forudsætninger for at indtage en plads i superligaen af danske turistdestinationer, og det er ikke fri fantasi eller fiktion. Området har i årtier fostret globale industrivirksomheder og nytænkning. Råstoffet er til stede – nu er det op til os at udnytte det”, siger Jan Bossen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk