Nordborg-branden: De anholdte er varetægtsfængslet i foreløbig fire uger

14. august 2022 112

Søndag eftermiddag blev en mand på 25 år og en på 35 år – begge etnisk danske – stillet foran en dommer i et grundlovsforhør i Retten i Sønderborg, hvor anklager Pernille Laursen ville havde dem varetægtsfængslet. Og efter et mere end tre timer langt grundlovsforhør, blev de anholdte fængslet i foreløbig fire uger.

”I er sigtet for i fællesskab at have sat ild til en bygning i Nordborg i går, lørdag, klokken 13:48 og for klokken 14:40 havde sat ild til endnu en bygning”, sagde anklageren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Begge de anholdte nægter sig skyldige og retsmødet forsatte for lukkede døre.

”Anklagemyndigheden beder om lukkede døre, så eventuelle medgerningsmænd og vidner ikke får kendskab til sagen via pressen”, sagde Pernille Laursen.

Dommer Mette Hartmann Andresen fulgte anklagerens ønske og sendte pårørende til de anholdte og pressen ud af retslokalet.

Grundlovsforhøret skulle have begyndt klokken 13:30, men fordi dagen endnu ikke var skrevet, så kom retsmødet først i gang klokken cirka 14:00, hvor de to anholdte – iført hvidt hospitalstøj og i strømpesokker – blev ført ind foran dommeren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 25-årige har kæret dommerens afgørelse til Landsretten.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Lasse Sønderup er ny chef for Erhverv og Turisme

7. oktober 2022 Erhverv

Lasse Sønderup kan nu slette konstitueret fra visitkortet og det kan han fordi, han er blevet ansat som chef for Erhverv og Turisme i Sønderborg Kommune fra den 1. oktober. Stillingen har for nylig været slået op, og Lasse Sønderup er valgt blandt ansøgerne til jobbet. Lasse Sønderup blev konstitueret chef for Erhverv og Turisme […]

Læs mere...