Nordborg: Tre nye virksomheder på samme adresse

16. april 2014 Erhverv

Nu er iværksætterhuset i Nordborg blevet til virkelighed og der allerede tre virksomheder, som er flyttet ind i de lokaler i Kirkegade, der tidligere blev brugt af en tandlæge.

Jan Callsens hjerte banker for mere liv i Nordborgs butikker.

Jan Callesens hjerte banker for mere liv i Nordborgs butikker.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg har altid bekymret mig for Nordborg og vil gerne gøre mit til, at der kommer et blomstrende forretningsliv, siger ejer af bygningen i Kirkegade, Jan Callesen, til Sønderborg Nyt. Han kunne sagtens have lavet de 145 kvadratmeter om til en lejlighed, men valgte alligevel at række hånden ud til nogle mennesker, der sad med deres små virksomheder i et hjørne af deres bolig.

– Faktisk forestillede jeg mig også at lave et skønhedshus, hvor der kunne ordnes hår, make-up, negle og sådan – og selvfølgelig skulle der være en livsstilcoach, siger Jan Callesen. Men inden han nåede at få ringet rundt, blev han selv ringet op.

Artiklen fortsætter under annoncen

Iværksætter-kursist med god idé

– Jeg skulle bruge et lokale til min virksomhed, der arbejder med personlig coaching og samtale-terapi, så jeg ringede til Jan Callesen, siger Anne Dominik til Sønderborg Nyt. Og hun ville ikke bare have et sted for sig selv, men gerne sammen med andre nystartede og det er der en god grund til.

– Som nystartede kan vi hjælpe hinanden og lære af hinanden. Vi kan også arbejde sammen på nogle områder, siger hun. Det er

Aktive Anne Dominik åbner for personlig coaching og samtale-terapi i Nordborg.

Aktive Anne Dominik åbner for personlig coaching og samtale-terapi i Nordborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

en af mange erfaringer, som hun høstede på det iværksætterkursus, som Jobcenter havde sat i scene for godt 50 udvalgte ledige.

– De guldkorn, som vi kursister høstede, dem fik vi fra hinanden og det, synes jeg, er værdifuldt at opdage, siger Anne Dominik. Nogle gange skal der spørges hos eksperter, men tit kan andre iværksætterspirer svare.

På Kirkegade er Connie Kelting også rykket ind med sit rengøringsfirma. Hun råder over et ekstra lokale, der kan lejes ud til andre på timebasis. Og så er der en syerske, der også vil bo sammen med andre.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der er plads til endnu en nystartet, der ser en fordel i at bo med flere og blive en del af et inspirerende fællesskab, så sidder du derhjemme og arbejder med at løbe dit eget i gang, så skal du være hjerteligt velkommen, siger Anne Dominik. Alle har deres eget rum og så er der fællesrum, hvor der kan snakkes og hygges.

Tilfreds udlejer

– Jeg synes, det er fint, jeg har flere lejere inde og ideen med at bruge lokalerne, imens man prøver, om virksomhedsideen holder, synes jeg er glimrende. Mit mål er jo, at der kommer liv i de mange tomme butikker her i Nordborg, siger Jan Callesen. Han siger højt og tydeligt, han mener, kommunen gør for lidt for at få skabt mere liv på Nordals.

Artiklen fortsætter under annoncen

Visioner

– Jeg arbejder også på at sikre hjælp til iværksætterspirer på Nordals, siger Anne Dominik, som agter at starte en iværksætterforening, hvor målet er at hjælpe hver enkelt videre med den idé, som han eller hun har. Nogle gange er det så lidt, der skal til, inden en god idé bliver virkelighed – og det “lidt” kan man få i samspillet med andre.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. oktober 2022 FV22, Sønderborg

FV22: Chris Preuss vil i folketinget for Venstre

6. oktober 2022 FV22

Med onsdagens valgudskrivelse satte Venstres folketingskandidat Chris Preuss kursen mod gågaderne i Sønderborg, for at møde de lokale Sønderborg-vælgere og det har Chris Preuss set frem til. ”Det er fedt endelig at være i gang og vi har sovet med støvlerne på”, siger Venstres nye folketingskandidat Chris Preuss, i et tv-interview med SønderborgNYT TV. Chris […]

Læs mere...