Nordens unge tager til Sønderborg for at sætte fokus på bæredygtighed

1. august 2019 Samfund

Fra mandag og fire dage frem sætter 45 unge fra Norden hinanden stævne i Sønderborg til den første konference for unge i samarbejdet ‘Attractive Nordic Towns’ med fokus på bæredygtighed og unge.

Unge vil fra frustration til handling og på ’Youth Summit 2019’ skal der skabes handling. Kort fortalt er det målet, når 45 unge fra hele Norden på mandag begynder deres fire dages-konference i Sønderborg, hvor der skal diskuteres bæredygtig fremtid, og hvordan den unge generation opnår værktøjer og selvtillid til at gøre en forskel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune og ProjectZero er vært for konferencen som led i det netværk, der hedder Attractive Nordic Towns. Det er en sammenslutning af byer i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island.

22-årige Kasper Wilkens fra Kegnæs, der til daglig er projektmedarbejder i ProjectZero og medlem af Sønderborg Ungdomsråd, er ikke blot deltager i konferencen, men har også været en del af planlægningsfasen:

”Mange af de udfordringer, vi står overfor i dag, kræver langsigtede løsninger. Så skal vi sikre, at dem, det hele drejer sig om, går ud og gør noget, så skal vi sikre, at de bliver udstyret med de rette redskaber. Unge skal selv være med til at sikre den fremtid, som de er en del af. Det er nemlig for nemt at sige, at alle de andre skal gøre noget – og det gælder unge som ældre”, siger Kasper Wilkens i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

På konferencen vil de unge deltagere arbejde i workshops og forskellige aktiviteter med fokus på social, kulturel, miljømæssig og økonomiske bæredygtighed, som alle taler ind i FNs 17 Verdensmål.

Konferencen tager afsæt i Sønderborg Kommunes arbejde som UNESCO lærende by og  FNs Verdensmål for en bæredygtig fremtid.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk