Nordiske unge til ‘Youth Summit 2019’ i Sønderborg fik peptalk af udvalgsformænd

6. august 2019 Samfund

Mandag indtog 45 unge fra hele norden Sønderborg for at deltage i konferencen ’Youth Summit 2019’ hvor de over fire dage skal udvikle ideer, skabe løsninger og igangsætte konkrete handlinger for en bæredygtig fremtid i de nordiske byer.

Formanden for Kultur, Idræt, Handel og Turisme Stephan Kleinschmidt samt formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget Claus Klaris, holdt tirsdag de officielle åbningstaler for konference som afholdes i Sønderborg.

Tirsdag morgen startede med lettere fysisk træning og morgensang, inden de 45 unge fra norden for alvor skulle i gang med arbejdet med at udvikle bæredygtige løsninger for byerne i de nordiske lande med fokus på social, kulturel, miljømæssig og økonomiske bæredygtighed, som alle taler ind i FNs 17 Verdensmål.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi siger ofte at I unge er vores fremtid, men fremtiden er her nu og det er Jer der skal skabe ændringerne og Jer som en bæredygtig fremtid afhænger af. De kommende dage skal I lære en masse om, hvordan jeres stemmer kan blive hørt af alle – og husk – I er kilden til vores inspiration”, sagde Stephan Kleinschmidt, formanden for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Claus Klaris, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget kom i sin tale ind på, at det er vigtigt at udvikle nye bæredygtighedsløsninger som kan bruges i alle byer:

Artiklen fortsætter under annoncen

”I skal bruge tiden i Sønderborg på at udvikle ideer, snakke med hinanden, lære af hinanden og udfordre hinanden. Nye ideer skabes gennem dialog og samarbejde og jeres ideer, som I udvikler de næste dage, skal I tage med hjem til jeres byer og få sat på dagsordenen – det er et stort og hårdt arbejde der ligger foran jer – vi tror på I kan”, sagde Claus Klaris i sin tale til de unge konferencedeltagere.

Konferencen ’Youth Sunmmit 2019’ tager blandt andet afsæt i Sønderborg Kommunes arbejde som UNESCO lærende by og FNs Verdensmål for en bæredygtig fremtid og målet er, at løsningerne fra konferencen skal bidrage til bæredygtighed i nordiske byer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konference afholdes hos SDU i Alsion frem til torsdag.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Kultur, Sønderborg

I Christianskirken hørte børnene at Jesus er meget ældre end julemanden

7. december 2022 Kultur

Onsdag morgen var børn fra sognets børnehaver, vuggestuer og dagplejere til julegudstjeneste i Christianskirken. Børn fra børnehaven Goethesgade gik Lucia og børn fra børnehaven Toften lavede krybbespil. Sognepræst Lars Astman Smedemark fortalte om julen og organist Ilona Lobmayer spillede. Tove Holm sang for og fungerede også som ‘færdselsbetjent’, så engle, hyrder og andre kom rigtigt […]

Læs mere...