Nu er der igen liv i 1864-historien

25. april 2021 Kultur

I biografen i Historiecenter Dybbøl Banke vises introfilmen Dommedag og også en film om angrebet på Als i 1864 og når de besøgende har set dem, så kan de gå på opdagelse i centret, der er indrettet som en soldaterlejr.

“Den nye i år er vores soldaterlatrin og det giver os mulighed for at fortælle om hygiejnen i 1864, hvor mange soldater døde af blandt andet tyfus”, siger centerleder Bjørn Østergaard til SønderborgNYT.

Hver dag er der forskellige fortællinger i lejren – og fra Store Bededag åbnes der for marskendiseren og smedjen, så de besøgende kan handle 1864-varer og også støbe en geværkugle.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gæster, som vil ind i Historiecenter Dybbøl Banke skal vise en negativ Coronatest – og de skal bære mundbind, når de er indendørs.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Sønderborg, Frivillige

Damefrokostens flytning til Skansen falder ikke i god jord hos alle

5. december 2021 Sønderborg

Bandet Top Seven og en længere række mennesker har skrevet kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside, hvor de fortæller, at de slet ikke kan forestille sig Damefrokosten, når den flyttes til Skansen. “Hvor er det ærgerligt, at de vil lave noget om som har været en succes i så mange år. Men der bliver ingen damefrokost – […]

Læs mere...