Nu er der igen liv i 1864-historien

25. april 2021 Kultur

I biografen i Historiecenter Dybbøl Banke vises introfilmen Dommedag og også en film om angrebet på Als i 1864 og når de besøgende har set dem, så kan de gå på opdagelse i centret, der er indrettet som en soldaterlejr.

“Den nye i år er vores soldaterlatrin og det giver os mulighed for at fortælle om hygiejnen i 1864, hvor mange soldater døde af blandt andet tyfus”, siger centerleder Bjørn Østergaard til SønderborgNYT.

Hver dag er der forskellige fortællinger i lejren – og fra Store Bededag åbnes der for marskendiseren og smedjen, så de besøgende kan handle 1864-varer og også støbe en geværkugle.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gæster, som vil ind i Historiecenter Dybbøl Banke skal vise en negativ Coronatest – og de skal bære mundbind, når de er indendørs.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...