Nu er der styr på vedligeholdelsen af Augustenborg Slotspark

24. maj 2018 Augustenborg

Gæster i parkerne ved Augustiana og Augustenborg Slot har gjort Sønderborg Kommune opmærksom på, at området er lige lovlig “langhåret” og trænger til en kærlig hånd. Nu er en plan for vedligeholdelsen efter kommunens overtagelse af området imidlertid på skinner.

Robotter bliver en del af svaret på, hvordan parken ved Kunst- og Skulpturcenter Augustiana og Augustenborg Slot fremover kommer til at fremstå som en fryd for øjet. Kommunen er ved at indhente tilbud på robotterne og installation af dem. Indtil det er sket, er det medarbejdere fra Vej&Park i Sønderborg Kommune, som siden begyndelsen af maj har slået græs på området.

Når græsset klippes med robotter, fremstår det altid nyklippet, og det har samtidig den sidegevinst, at gæster, som først går en tur i parken for derefter at besøge galleriet inden døre, kun i meget begrænset omfang tager græs på skoene med ind.

Grøsset i slotsparken endelig klippet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byrådsmedlem Peter Thomsen fortæller til SønderborgNYT, at det ikke har ligget helt klart, hvad kommunen skulle vedligeholde og hvad slotsejerne skulle tage sig af.

“Men nu er græsset da klippet. Det var så langt, at det skulle klippes ned i to omgange”, siger Venstremand Peter Thomasen til SønderborgNYT.

”Vi erkender, at der i en periode lige efter kommunens overtagelse af Augustiana ikke er taget tilstrækkeligt hånd om de udendørs arealer.  Vej&Park har lavet en plan, som sikrer, at der løbende sørges for både græsklipning og rensning af de øvrige områder”, siger Tewknik- og Miljøudvalgsformand Aase Nyegaard, formand i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud over klipning af plænen indebærer vedligeholdelsesplanen, at parkens øvrige grønne arealer vedligeholdes – det vil sige klipning af hække, pasning af blomsterbede, fjernelse af ukrudt, rensning og pasning af bænke samt rensning af gårdspladsen med toppede brosten.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...