Nu er Kær Vestermark fredet

16. november 2016 Samfund

Fredningsnævnet har nu gennemført fredningen af det tidligere militære øvelsesområde, Kær Vestermark, som er foreslået af Danmarks Naturfredningsforening og Sønderborg Kommune. Fredningen levner plads til aktiviteter.

Da Forsvaret i 2014 satte det tidligere øvelsesområde Kær Vestermark i Sønderborg til salg, var der flere forslag til områdets fremtidige brug. Danmarks Naturfredningsforening hældte til den grønne side, mens kommunen, der købte området, ønskede at bruge området til rekreative formål, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og nu har Fredningsnævnet gennemført den fredning, som kommunen og Danmarks Naturfredningsforening har foreslået.

Det betyder, at området inddeles i fire delområder, som hver især har forskellige anvendelsesmuligheder og beskyttelsesniveauer.

Det er centralt i fredningen, at offentligheden får adgang overalt, og at forbedring af naturkvaliteterne er i fokus.

Samtidig vil de mange foreninger, som allerede i en årrække har brugt området, kunne fortsætte med deres aktiviteter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Helge Thiesen stopper efter flere end 30 år som havneassistent

3. februar 2023 Erhverv

Fredag bliver en arbejdsdag, som havneassistent Helge Thiesen altid vil huske. Det er nemlig den sidste af rigtig mange dage, hvor han troligt er mødt op ved havnen i Sønderborg. “Jeg begyndte i 1990 og nu vil jeg på efterløn”, siger Helge Thiesen til SønderborgNYT. Havnefoged Anders Husted fortalte torsdag til SønderborgNYT, at han har […]

Læs mere...