Nu har Byrådet godkendt budgettet for det kommende år

4. november 2019 Politik

Mandag aften godkendte de folkevalgte i Sønderborg det budget, som blev lagt frem på et pressemøde i onsdags og som iøvrigt allerede er underskrevet af samlige partier i Byrådet.

“Jeg vil gerne sige tak for et godt samarbejde, hvor vi fik lagt et godt og solidt budget”, sagde borgmester Erik Lauritzen. Han fortsatte:

“Vi holder fast i det med rettidig omhu og finder besparelser for 30 millioner kroner gennem det kommende år”, siger han videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I næste års budget er der plads til at forbedre nogle af de områder, hvor der mangler penge og også til at udvikle”.

Borgmesteren er glad for, der var enighed om at lukke Havneselskabet.

“Det betyder, vi kan bruge penge på at udvikle på Nordals og på renovering af Sydals-Hallen”, siger Erik Lauritzen.

Glæde hos Venstre

Peter Hansen fra Venstre er også tilfreds med den budgetaftale, som et samlet Byråd står bag.

“Jeg synes, vi alle har været imødekommende og med 31 mand budgettet bliver der ro om tingene”, sagde Venstres Peter Hansen på mandagens byrådsmøde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fremhævede, at en del af den kommunale rengøring bliver udliciteret.

“I Venstre mener vi, at vi skal køre længere på literen, altså ha’ mere for pengene eller det samme til en lavere pris. For eksempel er der i Sønderborg Forsyning reduceret med otte mand – det er trist for dem – men godt for forbrugerne”, sagde Peter Hansen.

Lige nu er dansk økonomi og eksport inde i en god periode.

“Men efter gode tider kommer der knap så gode tider og den dag den næste krise kommer, skal vi være klar. Der skal vi ha’ penge i kassen og vi er på rette spor”, sagde Venstremanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Glad for vi fandt 50 millioner kroner

Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti er glad for, det lykkedes Byrådet af finde besparelser og effektiviseringer for 50 millioner kroner.

“Dansk Folkeparti er godt tilfredse. Vi fandt de 50 millioner kroner, som var en bunden opgave og der var også områder, hvor der bliver givet penge. Blandt andet til de cirka 220 ældre, der har et såkaldt klippekort til fritvalgs-hjemmepleje en halv time hver anden uge, så der nu er en halv time med frit valg i hver uge”, sagde Stefan Lydal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Måske kan der spares penge i hjemmeplejen.

“Det viser sig, når vi får en analyse af ledelsen i hjemmeplejeområdet, altså det, man kan kalde de kolde hænder”, siger Stefan Lydal.

Ser frem til at finde 30 millioner kroner

Aase Nyegaard hæfter sig ved, at der i budgetaftalen står, at byrødderne skal finde besparelser for 30 millioner kroner i 2020.

“Jeg er glad for, at vi er enige om, at vi vil gøre det”, sagde hun.

Herudover sagde hun, at hun sætter rpis på, at en del af den kommunale rengøring skal udliciteres – og det bliver med sociale klausuler.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Flere børn end tidligere har stort fravær fra skole. Det skal vi have en undersøgelse af, så vi kan sætte ind på det område”, sagde Aase Nyegaard, der også fremhæver masterplanen for Augustenborg, så vi får den gamle hertugby igen.

Tredje gang med ‘budget-enigt’ byråd

Stephan Kleinschmidt har noteret sig, det er tredje gang – mens han selv har været i byrådet – der er absolut enighed om budgettet.

“Vi er enige her i 2019 og det var vi også i 2018 og 2015 og det kommer jo,  når vi løfter os fra ideologernes grøfter og samarbejder. I Slesvigsk Parti arbejder vi altid sammen med dem, der vil”, sagde Stephan Kleinschmidt.

“I budgettet ses det, vi udliciterer og når vi konkurrenceudsætter, så frigør det penge til pressede områder, der får et løft”, sagde han.

“Og så bliver gratis buskort til unge nu til billige buskort og det kan de nok leve med”.

Hovedet på sømmet

Alle 31 byrødder er glade for budgettet og de alle kan se sig selv i det.

“Men havde KL ikke forhandlet nogle penge op af Statskassen og over i kommunekasserne, så havde vi haft nogle helt andre forhandlinger – og da vi gik på sommerferie var udsigten en helt anden”, sagde Preben Storm fra Socialdemokratiet.

Selv glæder han sig over, at der er sat penge af til at fortsætte med Haver til Maver – og til alle de foreninger, der er med til at gøre noget for, at især udsatte børn har mulighed for at gå til sport eller andre aktivieter.

“Og der er penge til ældreområdet og for Socialdemokratiet er den nære velværd meget vigtig. Både til ældre og til børn”, sagde han.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...